Daklozenopvang in sporthal De Braak langer open

“De opvang in sporthal De Braak blijft voorlopig nog open voor daklozen uit Helmond en de Peelgemeenten. Eerst moeten corona en de situatie voor deze doelgroep op orde zijn, dan pas sluiten. Veel beter. Onze gasten zijn er enorm blij mee en wij daarom ook”, aldus directeur Kitty de Laat van Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO).

Kitty de Laat reageerde gisteren opgelucht via Twitter. De dak- en thuislozenopvang in sporthal De Braak in Helmond blijft zoals het er nu uitziet in ieder geval nog open tot eind september. De gemeente Helmond is eigenaar van de sporthal. De bedoeling was dat de opvang zou sluiten op vrijdag 7 augustus. Na overleg met smo-helmond.nl is dit gisteren teruggedraaid en kunnen mensen voorlopig nog gebruik blijven maken van de opvang. Zie: https://helmond.ditisonzewijk.nl/opvang-dak-en-thuislozen-in-sporthal-de-braak/.

De gemeente en SMO hebben begin april de daklozenopvang in de sporthal geopend. Mensen kunnen er 24 uur per dag (onder toezicht) verblijven volgens de richtlijnen vanuit het RIVM. Er is plaats voor maximaal 25 personen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *