De ‘Dag van de Sportclub’  organiseerde Jibb+ op zondag 20 september. Meer dan twintig Helmondse sportclubs openden deze dag hun deuren, zodat de inwoners kennis konden maken met hun sport. Het werd een drukke en sportieve bedoening in Helmond. Behalve de sportverenigingen in Helmond waren er ook enkele stichtingen. Zo was er De Cajuit in de Dijksestraat die de deuren opende voor het publiek.

Deze zondag kon iedereen van 10.00 uur tot 14.00 uur terecht bij de sportverenigingen die zij wel interessant vonden om er eens een kijkje te gaan nemen. Omdat de wijkreporter ook benieuwd was hoeveel mensen en kinderen er belangstelling voor hadden, bezocht hij enkele adressen waar de deuren wagenwijd open stonden. Te beginnen bij de korfbalvereniging OEC. De vrijwilligsters waren net bezig met een aantal kinderen om de bal door de mand te leren werpen. Het lukte vrij aardig maar dat kon niet anders door de aangepaste hoogte van de mand.

De volgende stop was sportschool MAACH waar men bezig was met het aanleren van verdedigingstechnieken. Ook hier waren er ruim vijfentwintig belangstellenden aanwezig en deze werkten zich in het zweet om het maar zo goed mogelijk te doen.

Sportscholen en stichtingen hielden de deuren open

Van de sportschool kwam ik terecht bij de stichting De Cajuit. In dit gebouw zitten enkele ondernemers zoals de Groene Panter, Bee Bizzy en de muziekstichting van Tom Heywegen die de toepasselijke naam De Stichting draagt. Ook hier volop belangstelling. Natuurlijk ook door zijn goede optreden met zangeres Evy Jagers. Zowel de muziek als de zang was erg aangenaam om naar te luisteren.

Vanuit de Dijksestraat kwam ik terecht bij de sport met de kleine ballen, de petanquevereniging (heette dat vroeger niet Jeu de Boules?) Deze vereniging heeft als naam het mooi klinkende Littie of littienie. En ook hier verbaasde mij het aantal kinderen die de aanwijzingen opvolgden van de oudere generatie die hen lieten zien hoe zij de zilveren ballen moesten gooien.

Tot slot reed ik richting Suytkade waar ook gesport werd. Helaas, de dansvereniging DV X-perience was net afgelopen hoorde ik van het Jibb+ team dat ook al aanstalten maakte om in te pakken en op te ruimen. Toen zag ik op de klok dat het al half drie was en deze dag duurde maar tot twee uur. Heb ik toch nog te lang bij de verenigingen gezeten om lekker bij te kletsen.

Jibb+ liet nog weten dat de kinderen die drie sporten hadden bezocht (zij konden overal stickers krijgen en bij drie stickers een kleine beloning) nog even mochten springen bij We-Jump aan de overkant. Dus snelde ik vlug naar het trampolineparadijs en kon nog wat plaatjes schieten van de onvermoeibare sportieve jeugd. Maar wat was het voor mij een vermoeiende dag. Maar wel oergezellig…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *