Cursus fotografie door stadskunstenaar Tahné Kleijn.

Het is fotografie wat de klok slaat in Helmond. In maart is de expositie van World Press Photo in de Cacaofabriek te zien en Kunstkwartier gaat in samenwerking met Stadskunstenaar Tahné Kleijn een korte cursus fotografie aan bieden.

 Na maanden van lesgeven bij cultureel centrum RICK in Weert heeft Stadskunstenaar Tahné Kleijn de smaak te pakken: ze wil samen met Kunstkwartier een cursus fotografie naar haar eigen stad toe halen. Een cursus die in het teken staat van creativiteit met een knipoog naar de oude meesters uit de zeventiende eeuw. In 4 avonden leer je onder andere fotograferen geïnspireerd op Johannes Vermeer, Jan Steen en stilleven schilder Willem Claesz. Heda.

“Fotograferen is zo veel meer dan techniek alleen. Het is kijken, naar je eigen werk, maar zeker ook dat van anderen. Je kunt op Instagram interessante fotografen gaan volgen, maar je kan ook kijken naar de oude meesters die onze kleine kikkerlandje bekend hebben gemaakt met hun bijzondere schilderijen. De manier waarop zij het licht toepassen in hun schilderijen kan een inspiratiebron zijn voor fotografie”

Kleijn studeerde vijf jaar geleden af aan de kunstacademie Sint Joost met foto’s van een modern huishouden van Jan Steen (1626-1679). Sindsdien haalt zij bijna altijd haar inspiratie uit werken van deze chaotische schilder en zijn tijdgenoten. Haar werken worden regelmatig tentoongesteld in grote musea en galeries zoals Museum MORE, Museum Helmond en galerie Ron Mandos. Zij is stadskunstenaar sinds 2019 en mag als eerste de functie twee jaar vervullen.

De lessen zijn ontwikkeld in samenwerking met het Kunstkwartier en zijn om de week op woensdagavond. De eerste les vindt plaats op woensdag 5 februari om 19.30 uur bij Kunstkwartier. Inschrijven voor de cursus kan via

https://www.kunst-kwartier.nl/cursussen/beeldende-kunst/fotografie-door-tahne-kleijn/


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
  Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *