In de Hermelijnstraat ligt een voetbalveldje van de https://www.cruyff-foundation.org/. Het is een mooi onderhouden stukje kunstgras omheind door hoog hekwerk. Midden op het veld prijkt het logo van de foundation en bij het hek is het logo van de Nationale Postcodeloterij afgedrukt. Zondag werd er een toernooi gespeeld.

Iedereen die van voetbal houdt kan op het Cruyff Court terecht voor een lekker potje voetbal. Er wordt regelmatig een toernooitje georganiseerd voor de jeugd. Zo ook zondag, de 2e augustus. Rond de klok van 14.30 uur is het een drukte van belang. Aan de begroetingen en omgaan met elkaar te zien, is het een vriendengroep. Er is ook een zevental meisjes aanwezig. De meisjes roepen stoer ook te willen voetballen. Maar al gauw valt de ene na de andere sportieve dame af en blijven er een 15-tal jongens over.

Aan de kant staat Mhamed Yahia van de LEV Groep tevreden te kijken naar de fanatiekelingen. Op zijn vraag aan een voetballertje of er nog meer komen, wordt gezegd dat er misschien nog een paar meer komen. Maar de wedstrijd is ondertussen al begonnen. Een team draagt rode hesjes. Wat mij direct opvalt is dat de jongelui erg fanatiek zijn en allemaal een vrij goede techniek hebben. Ook de schoten op het doel zijn loeihard. Na twintig minuten wordt er van team gewisseld. Een jongeman valt op. Ik raak met hem in gesprek en hij vertelt dat hij sinds 5 jaar in Nederland woont en uit Syrië komt. Hij is verslaafd aan sport. Hij beoefent nu het worstelen, maar hij is ook stagiaire bij de sportschool van Chaib El Maach. Hij geeft zwemles en wil in de toekomst ook nog gaan kickboksen. Een sportief baasje dus.

Ondertussen komt er een politieagent op de fiets aanrijden en bij de rand van het voetbalveld blijft hij kijken. Daarna praat hij met de jongelui die niet mee wilden voetballen. Hij gaat er vrolijk en vriendelijk aan toe. Terwijl er steeds van team wordt gewisseld op het veld, is aan de overkant ook een aantal mannen gekomen met sportkleding aan. Na een kort gesprek met enkele jongeren stappen zij enigszins teleurgesteld in de auto’s en gaan weg. De bal rolt weer. Het is een vrolijke boel en de jongelui hebben het naar hun zin.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *