Creatieve helden gezocht! voor de Jacques Vriens Cultuurprijs in Helmond

Creatieve helden gezocht!

De Jacques Vriens Cultuurprijs is een Helmondse cultuurprijs voor jongeren. Iedereen tussen 7 en 17 kan mee doen. De opdracht is simpel: maak een kunstwerk of performance vanuit jouw talent. Je mag alleen, maar ook als duo of groep meedoen. Echter, in verband met Corona lopen heel veel dingen dit jaar net iets anders en zo ook de uitreiking van dè jeugdcultuurprijs van Helmond.

Omdat een grootste en feestelijke uitreiking dit jaar niet mogelijk is, wordt het geen Jacques Vriens Cultuurprijs 2020, maar Jacques Vriens Cultuurprijs 2021. We stellen de prijs dus een jaartje uit. In de hoop dat we dan wel weer met een grote groep publiek onze genomineerden in de spotlights kunnen zetten! Maar, alle creatieveling die de kwasten, potloden, dansschoenen of dwarsfluit al klaar hebben gelegd: er valt toch wat te winnen dit jaar!

Van oktober tot en met december bieden wij die creatievelingen een digitaal podium. Elke maand wordt er één inzending gekozen, die een maand lang in de schijnwerpers staat op al onze digitale kanalen en die van onze partners. Ook krijg je een toffe goodiebag vol cultuur! Het maakt niet uit wanneer je je inzending stuurt; als je de inzending in september stuurt, doe je ook in december nog mee voor de prijzen. Om zo veel mogelijk talent de kans te geven, kun je maar één keer gekozen worden.

Inzendingen kunnen tot en met 30 november worden ingestuurd. Zorg dat je je naam en leeftijd vermeldt en gebruik #JacquesVriensCultuurprijs of #JVCultuurprijs. Je mag je inzending ook naar ons mailen via info@cultuur-contact.nl. Hier kan je trouwens ook met al je vragen terecht! Na deelname krijg je altijd bericht van ons. Kijk voor nieuws, updates en natuurlijk de winnaars op de JVCP Facebookpagina

Wie is die Jacques Vriens eigenlijk?

Jacques Vriens is een kinderboekenschrijver en theatermaker, opgegroeid in Helmond. Misschien ken je hem wel van zijn boeken over ‘Meester Jaap’. Jacques begon al vroeg met het schrijven van verhalen en toneelstukken, in een toneelzaaltje in het hotel van zijn ouders. Ondertussen is hij uitgegroeid tot één van de bekendste en succesvolste auteurs van kinderboeken in Nederland. Nu wil Jacques iedereen inspireren om ook op jonge leeftijd aan de slag te gaan met kunst en cultuur.  Website: www.cultuur-contact.nl

 

De Jacques Vriens Cultuurprijs wordt mogelijk gemaakt door gemeente Helmond en CultuurContact.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *