Een coronateststraat in de garage City Sporthal is officieel geopend. Wethouder Cathalijne Dortmans opende namens de gemeente samen met de GGD de teststraat. In het begin zullen er 280 mensen per dag getest kunnen worden, maar die capaciteit kan uitgebouwd worden naar 800. 

Ook komt er een mogelijkheid om kinderen te laten testen in deze teststraat. Op de begane grond van de City Sporthal wordt een speciale straat ingericht voor mensen die slecht ter been zijn en voor kinderen. Daardoor is het voor alle leeftijden mogelijk om in Helmond getest te worden. De teststraat blijft in ieder geval tot de zomer van 2021.

Ideale locatie voor de winter

Cathalijne Dortmans is blij dat er zo snel een coronateststraat in de garage opgezet kon worden. “Pas een week of 3 á 4 geleden kwam deze locatie naar voren in de gesprekken. Dat er dan zo snel daarna een straat gerealiseerd is, is fantastisch. ” Een van de eisen waarin de locatie van de teststraat moest voldoen was de mogelijkheid om het hele jaar door te kunnen testen. “Dus ook in de wintermaanden moet er getest kunnen worden”, legt Dortmans uit. “En dat is in de City Sporthal zeker mogelijk.”

Het is nog niet zeker of de teststraat de volledige capaciteit nodig zal hebben. Volgens Natasja van Montfoort, waarnemend directeur van de GGD,  gebeurt dat alleen als het echt nodig is. “Als er vraag is voor meer testen per dag, dan zullen we dat gaan faciliteren, voorlopig om te beginnen en ervaring op te doen zullen we op die 280 testen per dag blijven.”

Een coronatest af laten nemen in de teststraat kan alleen op afspraak. Dan wordt er een tijd afgesproken waarop u naar de teststraat kunt gaan en een dag of twee later krijgt u de uitslag. De test is gratis.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *