Coronapatiënten verpleegd in Vitassist Zorghotel

Sinds donderdag is een cohortafdeling in het Vitassist Zorghotel in Helmond van start gegaan. Op de afdeling in Vitassist is plaats voor 21 mensen met (lichamelijke) somatische klachten en een bewezen coronabesmetting.

In cohort verplegen betekent dat zij samen een groep vormen en de zorgmedewerkers continu in dezelfde beschermende kleding rondlopen. Dat is efficiënter en scheelt schaarse materialen, volgens de zorgorganisatie.

De Zorgboog is samen met Savant Zorg de organiserende partij. Beiden stellen zij medewerkers beschikbaar die alleen op deze speciale afdeling worden ingezet. Ziekenhuishygiënisten adviseren mee over de juiste aanpak; er gelden strikte hygiënemaatregelen.

De druk op de ziekenhuizen en de zorgorganisaties in de regio Zuidoost-Brabant neemt toe. De verwachting is dat deze druk de komende dagen oploopt. Vandaar een herverdeling van de beschikbare zorgcapaciteit in de regio.

Vier ziekenhuizen en twaalf zorgorganisaties in de regio hebben nu dus samen afgesproken om een aantal cohortafdelingen in te richten voor de opvang van coronapatiënten die niet naar huis kunnen vanuit het ziekenhuis. Zo wordt samen extra capaciteit gecreëerd.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *