Corona-teststraat in parkeergarage City Sporthal

In de parkeergarage van de City Sporthal komt een corona-teststraat waar 800 mensen per dag getest kunnen worden. Dat bevestigt de beheerder van de parkeergarage zojuist. De  teststraat gaat naar verwachting halverwege augustus open gaan. Er komt ook een specifiek voor kinderen ingerichte testlocatie. De testlocatie in Helmond wordt de grootste binnen de regio Zuidoost-Brabant.

Met deze aanvulling wordt de testcapaciteit in de regio flink uitgebreid. In de Peel en Helmond was er tot nu toe nog geen mogelijkheid om getest te worden op het coronavirus. Daardoor moeten Helmonders uitwijken naar Eindhoven en Uden. Vanaf augustus komt daar dus verandering in. Naast het gebruik van de parkeergarage kan de GGD ook gebruikmaken van de ruimtes van de City Sporthal. Deze ruimtes kunnen worden gebruikt voor opslag van materialen.

Er is voor deze locatie gekozen, omdat de locatie waar de corona-teststraat in Helmond komt, ook winterproof moet zijn. De parkeergarage wordt ter voorbereiding vanaf woensdag gesloten voor regulier gebruik.

GGD

De GGD meldt dat de teststraat halverwege de maand augustus actief moet worden. “Het is allemaal iets sneller in de pers gekomen dan wij graag hadden gewild maar we kunnen bevestigen dat er een teststraat naar Helmond komt”, laat een woordvoerder weten. “Zodra een precieze datum bekend is zullen wij die uiteraard ook weer via onze kanalen laten weten.” Ook via Ditisonzewijk en Omroep Helmond wordt u op de hoogte gehouden.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *