Conciërge Christ van Leeuwen werd 75 jaar. In deze moeilijke periode is het wat feestjes betreft een donkere tijd. Geen verjaardagen, geen bruiloften en helemaal geen samenkomsten. Voor de meeste mensen is dat heel moeilijk. Vooral voor de ouderen is het zwaar. Geen kinderen of familie op bezoek en feest vieren is er dus helemaal niet bij. Maar soms is er wel een kleine oplossing. Op bezoek met een grote afstand gaat nog net. Zo was dit ook het geval met basisschool de Korenaar.

Op de verjaardag van Christ  wilde de school wel een cadeau afgeven bij de woning van Christ. Zij hadden een oplossing gezocht en vroegen de wijkreporter of hij misschien kon helpen met een fotootje maken voor Christ, zodat hij toch een herinnering had. En daar wilde de reporter graag aan mee werken.

Dus  op woensdag 22 april fietste de wijkreporter naar de woning van Christ  om zich alvast voor te bereiden. Hij was iets te vroeg maar dat gaf niets, het was lekker weer. Daar aangekomen keek hij verbaast naar de woning op de derde verdieping. Daar stond Christ ontroerd naar beneden te kijken. Want beneden stonden vier mensen muziek te spelen achter een muziekstandaard. En zij speelden erg goed. Toen zij eenmaal klaar waren maakte ik een praatje met hen en maakte een klein verslag.

Het bleek te gaan om de zoon van Christ met zijn gezin. Twee jonge dames die ook goed speelden bleken achteraf muzikant te zijn bij Phileutonia.  Alleen was een van de kleindochters niet zo groot, zij moest muziek maken terwijl zij op twee dikke boeken stond. Anders kon zij de noten niet lezen. De zoon speelt in de luchtmachtkapel en zijn vrouw speelt in de kapel van de douane. Zij was tevens ook dirigente bij Phileutonia. Vandaar dat de muziek zo mooi klonk. En zij deden dit graag voor Christ.

Over Christ

Maar wie is Christ eigenlijk? Even in het kort: Christ is al ruim 25 jaar conciërge op de Korenaar en omdat hij dit zo geweldig vindt was hij de laatste 10 jaar als vrijwilliger werkzaam op de school. Dit jaar werkt hij samen met meneer Willem en samen houden zij de school pico bello in orde. Christ wil het wel een beetje rustiger aan doen. Houdt van een biertje, maakt vooral veel grappen en zijn familie komt toch op de eerste plaats. En hij vertelde dat hij het een enorme verrassing vond zijn familie even te zien, al was het maar op een grote afstand. Zij kwamen speciaal voor deze dag even naar Helmond terwijl zij in Tilburg wonen.

De muziek was zo mooi, dat enkele fietsers die langs reden, even stopten om te luisteren en de buren van Christ stonden allemaal op het balkon mee te genieten. En alsof dat nog niet genoeg was kwam juf Angelique van de Korenaar zelf ook even langs met een grote tas cadeaus en tekeningen van de leerlingen. Zo heeft de Korenaar toch duidelijk gemaakt dat zij Christ allemaal missen. Het werd een mooie middag. En als antwoord op de vraag hoe Christ het vond antwoordde hij: ‘Ik vind het heel erg dat ik de leerlingen niet kan zien. Ik mis ze vreselijk…’

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *