Competitie start Polaris volleybalsters veelbelovend

Na een noodgedwongen corona stop van 6 maanden mochten de Polaris volleyballers eindelijk weer competitie spelen. De Helmondse vrouwen, opnieuw gecoacht door Ellen van Bree en Mike Boudewijns, openden de competitie met een vrijwel ongewijzigde team met een thuiswedstrijd tegen Somas Activia 4. Op de passer/loper positie is het team versterkt met Joëlla van de Ven uit Nuenen,  die deze middag een verdienstelijk debuut maakte in de Helmondse hoofdmacht.

Polaris startte zaterdag slecht in eigen huis, Activia was op alle fronten beter. Door een haperende pass kon het team van Polaris met name op de passerloper positie geen vuist maken. Ook met de inbreng van nieuweling Van de Ven in de tweede set bleef het beeld helaas hetzelfde, met een 0-2 tussenstand als gevolg (19-25 en 19-25).  Er moest iets gebeuren, wissels vonden plaats en pakten heel goed uit. Sandra Teller verhuisde naar de buitenkant en scoorde daar menig bal, de servicedruk werd opgevoerd en met name Fieke Vlamings, Febe van den Reek wisten in de derde set een mooie serie te produceren. De derde set werd dan ook overtuigend gewonnen met 25-9.

In de vierde set namen de gasten uit Sint Anthonis toch weer gedeeltelijk het heft in handen via een 12-17 voorsprong. Polaris kwam hard werkend terug tot 18-18 om vervolgens weer op 18-21 achter te komen. Waar setverlies en dus de wedstrijdverlies voor de hand lag, werd deze toch weer omgedraaid, Danielle Nooijen wist het hoofd serverend koel te houden en met de mouwen omhoog en veel enthousiasme werd de set alsnog met 25-23 binnengehaald. In set vijf was het verzet van Activia gebroken, en bleef Polaris aanvallend de bovenliggende partij. Met 15-11 setwinst werd de 0-2 achterstand dus omgebogen in een zwaar bevochten 3-2 winst. Volgende week spelen de dames om 14.00 uur in Terraveen tegen TFC, dat ook met 3-2 wist te winnen in dit openingsweekend. Coach Van Bree gaat er vanuit dat de meiden dan vanaf het eerste punt bij de les zijn.

     

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *