Carnavaleske Benefietmiddag in het kader van 55 jaar CV de Rampetampers

Het eerste grote optreden voor Prins Werner d’n Urste tijdens het 55jarig jubileum is de Benefiet-klets- en amusementsmiddag ten bate van de Stichting Energy4All.

Carnaval 2019 heeft voor ‘De Rampetampers’ een speciaal jubileum jasje. Voor de aftrap van ons jubileum, hebben we een activiteit bedacht waarbij ‘De Rampetampers’ samen met ons trouwe publiek en een scala van kletsers en amusementsgroepen, waar we over de jaren een goede band mee hebben opgebouwd, een middag organiseren waar we een goed doel mee kunnen helpen. Onze Prins van afgelopen jaar, Prins John d’n Twidde, kwam met een idee om geld in te zamelen voor de Stichting Energy4All (http://energy4all.nl/) (Giro 4403). Deze stichting zet zich in om onderzoek te financieren naar de ontwikkeling van medicijnen voor zeldzame stofwisselingsziekten. Dit onderzoek is weliswaar vergevorderd maar meer onderzoek is nog steeds nodig. De reden om dit doel te kiezen is dat de ons welbekende kletser, Hans Eijkemans, een kleindochter, Jenkse, heeft, die al het grootste deel van haar leven aan zo’n zeldzame stofwisselingsziekte lijdt. Deze middag staat de 9-jarige Jenske centraal. Opa Hans Eijkemans en oma Antoinette zetten zich al jaren in voor deze stichting en zullen ook deze middag in een tot kerst versierde zaal acte de présence geven. Ook zullen zij in de zaal verlichte flessen verkopen voor dit goede doel. En Hans zal één van de kletsers zijn.

Diverse amusementsgroepen, kletsers, muziek en organisaties hebben hiervoor belangeloos hun medewerking toegezegd. Op zondagmiddag 16 december in de residentie van ‘De Rampetampers’ in wijkcentrum ‘De Fonkel’, Prins Karelstraat 123, te Helmond zullen we onder leiding van onze Jubileumprins mogen gaan genieten van een geweldig programma, met belangeloze medewerking van Hofkapel De Durbloazers, die de middag aan elkaar zullen blazen. Tevens zullen zij samen met Willy & René van de Kerkhof, hun carnavalskraker te gehore brengen. Ook zullen de tonpraters Hans Eijkemans, Rob Bouwman, Rob Scheepers (Sterksel), en Berry Knapen, afgewisseld met de amusementsgroepen Applaus, en Tadaa optredens verzorgen. Natuurlijk zullen ook de Dansmarietjes, de Showgroep en de Narretjes van de Rampetampers hun jubileumdansen tonen. Licht en geluid worden geregeld door de ‘HEG groep’. De middag wordt ondersteund door ‘De Fonkel’ en georganiseerd door C.V. De Rampetampers.

Entree voor de middag kost het carnavaleske bedrag van 11 EURO, waarvan het grootste deel naar het goede doel gaat. Aan het eind van de middag hopen we een mooi bedrag te mogen overhandigen aan de directeur van Stichting Energy4All , Paul in den Bosch. De ontwikkeling van medicijnen voor stofwisselingsziekten is al in een ver gevorderd stadium, maar voor die laatste loodjes is nog geld nodig en daar willen de jubilerende Rampetampers graag hun steentje aan bijdragen middels deze actie.
Kaarten á € 11,00 zijn te koop bij ‘De Fonkel’, ‘Primera de Luifel’ in winkelcentrum De Bus en online op www.rampetampers.nl. Of aan de zaal zelf. Aanvang 13.30 uur, zaal open 13.00 uur.
poster_versie 29-11_kl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stichting Draaiorgels Helmond

De stichting is opgericht met notariele akte BS33036STI op 1 november 2013 De primaire doelstelling is het behoud van de draaiorgels voor Helmond en haar omgeving en operationeel houden van de collectie te bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *