Caratpaviljoen zondag 30 juni Phileutonia & Friends

Op zondag 30 juni is het de beurt aan Phileutonia om het Helmondse publiek te amuseren met de klanken van haar muziek in het Caratpaviljoen van stadspark De Warande. Voor deze bijzondere gelegenheid zullen alle geledingen van de Koninklijke Stadsharmonie optreden, te beginnen met de jeugdige slagwerkers en het Pieporkest , gevolgd door het Philbee orkest waarna rond 15.00 uur dirigent Dirk van de Weijer het stokje overneemt met het Harmonieorkest . Er zal een zeer gevarieerd programma ten gehore worden gebracht, afgewisseld met enkele gastoptredens en een improvisatieworkshop waarbij alle aanwezige kinderen zelf muziek mogen maken.

Met haar muzikale optreden wil Phileutonia & Friends niet alleen amuseren maar ook interesseren en enthousiasmeren. Al enkele jaren verzorgt de Koninklijke Stadsharmonie om deze reden muzieklessen op basisscholen. Leerlingen leren daarbij niet alleen over de instrumenten maar ze mogen die instrumenten ook uitproberen en aan het einde van de cursus verzorgen ze een echt optreden in het verenigingsgebouw aan de Kanaaldijk. Phileutonia hoopt op deze manier de jeugdigen enthousiast te maken voor de muziek want: muziek maken is leuk maar samen muziek maken, is nog veel leuker.

Dus kom op zondag 30 juni naar de Warande en geniet van het enthousiasme en de muzikaliteit van de vele muzikanten, van de sfeer en de gezelligheid en van een mooie Helmondse traditie. Het programma begint om 12.30 uur en zal eindigen omstreeks 16.30 uur. Het optreden is voor iedereen gratis toegankelijk.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *