Het is opvallend maar de Carat concerten worden steeds beter bezocht en er klinkt vaker applaus dan voorheen. Zou dat komen omdat er meer variatie in de muziek is bij de optredens? Zoals op zondag 7 juli. Op deze dag traden een blaaskapel, een zangvereniging en een harmonieorkest op. En eerlijk gezegd klonk dat best wel gezellig, ook volgens het publiek gezien het applaus dat steeds harder klonk.

Als eerste trad blaaskapel Valkenswaard op. Gezellige en vrolijke klanken die lekker in het gehoor lagen. Het tweede optreden werd verzorgd door de zangvereniging La Vita uit Mariaheide. Netjes in het wit met een blauwe bloem op de borst. Het zag er fleurig uit en de zang was erg vrolijk. Het derde en laatste optreden was van Orkest Harmonie Excelsior uit Gemert. Ook deftig  (in het zwart gekleed ) verzorgden de muzikanten nummers van films. En alle nummers waren bekende melodieën van vroeger. Om er een te noemen was Sky-light van de bekende James Bond film. Dit optreden werd versterkt met een zangeres met “gouden keeltje”. Deze dame had een aangename stem waar de nummers extra dimensie gaf. Het applaus dat na dit optreden volgde was opmerkelijk. Iedereen had er van genoten. Het was dus weer een geslaagde zondagmiddag…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *