Een mural geplaatst aan de Parkweg, een op de zijkant van de bibliotheek en onder de Traverse bij de Zuid-Willemsvaart. Stichting Carat zorgde al voor veel kleur door het laten plaatsen een mural op diverse plekken in Helmond. Studio Giftig maakte al de schildering van Hezelo, de kasteelheer van Helmond. Nu is Studio Giftig in opdracht van Stichting Carat druk bezig met het kleuren van het cultureel gebied van Helmond.

Kaspar van Leek van Studio Giftig legt aan het team Omroep Helmond/Ditisonzewijk uit hoe men tot dit ontwerp is gekomen. De nieuwe mural is opnieuw geïnitieerd door Stichting Carat en beslaat een oppervlakte van 870m2. De schildering verbindt drie wegen: Frans Joseph van Thielpark, Steenweg en het Speelhuisplein. Daarbij is de onderdoorgang van de Traverse de verbinding binnen het gebied.

Het Speelhuisplein wordt via de muurschilderingen verbonden via de onderdoorgang naar het museum van Helmond. En prachtig ontwerp met realistische schilderingen die gebaseerd zijn op stukken in het museum en verwijzing naar het industriële verleden van Helmond.

Naar verwachting zal het project in september gereed komen. Dan zal het uitgaanspubliek op de culturele hotspot van Helmond niet meer uitkijken op grijze muren maar op prachtige kleurrijke schilderingen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *