Op zondag 11 augustus was het een middagje echt genieten bij de Carat Concerten. Vooral voor het publiek dat in groten getale was komen luisteren. Twee muziekgezelschappen met allebei een grote reputatie verzorgden hun optredens.

Het eerste muzikale gezelschap luistert naar de mooie naam Musikfreunde “Zum grunen Kranz ” uit Geldrop. Deze muzikantengroep was opgericht door de (oud)dirigent Henk van Moorsel in 1999. Toen heette het nog muziekvriendenclub ’t Gruupske. Op 1 november 2016 gaf Henk van Moorsel het stokje door (na 17 jaar) aan de nieuwe dirigent Tim Messerschmidt. Toen werd de naam in 2002 veranderd. Het orkest bestaat uit ongeveer zestien muzikanten.

Het tweede orkest dat optrad was het Seniorenorkest Groot Someren. Alle instrumenten zijn er aanwezig. En het muziekgenre is van hoog niveau. Zij spelen vaak evergreens en lieten ook een paar mooie nummers van Frank Sinatra horen. Dat het wel beviel bij het publiek bleek wel uit het applaus dat steeds weer klonk en ook  steeds harder klonk. Ook was het weer ouderwets gezellig druk. De vrijwilligers van het Carat bleven stoelen aanvoeren en de bakken met paraplu’s werden opgeruimd.

Vanaf volgende week zijn er weer drie muziekgezelschappen te horen en op 1 september is het de grote jubileumuitvoering. (de eerste zondag in september) En dat is omdat de Carat concertenreeks dan vijfentwintig jaar bestaat. Dus dat belooft weer een mooie muzikale middag te worden.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *