Er is veel over te doen geweest, de toekomst van sportpark de Braak. Wensen waren onder andere een nieuw stadion, een nieuw zwembad en nieuwe scholen. Maar er zijn nog veel meer wensen. Alleen zijn deze niet direct te realiseren. Maar het begin is er. En wat voor een begin. Om te laten zien aan de Helmondse bevolking wat er al aan het veranderen is, was er de 6e oktober een officiële kick-off van de (nieuwe) Campus de Braak. Het moet een multifunctioneel stadion worden, compleet met nieuwe scholen en sportvelden.

Omstreeks half tien was er al veel bedrijvigheid op en rond het Stadion. Busjes reden af en aan, er klonk muziek en je zag heel veel rode trainingspakken bewegen. Het waren enkele leden van Helmond Sport spelers en de jeugd van de Helmond Sport. Daar tussen in zag je ook de zwarte trainingspakken van de spelertjes van de Helmondse Voetbalschool. Ook was de wethouder van Sport, Harrie van Dijk aanwezig. Hij zou samen met Paul Metzemaekers, directeur van de OMO scholengroep, de opening verrichten om de twee kunstgrasvelden te onthullen. De pers was er ook voltallig aanwezig. De ene na de andere fotograaf rende heen en weer om maar zo mooi mogelijke plaatjes te schieten. Er liepen ook enkele mensen met filmcamera’s waaronder Ditisonzewijk, Omroep Brabant en leerlingen van scholen, begeleid door mensen van Helmond Sport en de gemeente Helmond. Allerlei organisaties waren aanwezig op de Campus: de Helmondse voetbalschool, Jibb+, OEC korfbal, HTV tennis, Jvdl Fysioclub, Embedded Fitness met interactieve spellen, Scouting Paulus en de LEV groep.

Voetballen op de kunstgrasvelden

Ondanks het natte weer was iedereen opgewekt en sportief bezig. Er werd al hier en daar op de velden gevoetbald, de Scouting Paulus was bezig met een enorm bouwwerk, Kapitein Beer van de Bereboot (Dierdonk) deelde fruit uit op een dienblad en mascotte Loewy van Helmond Sport nam de tijd om met iedereen op de foto te gaan. En er was behoorlijk veel animo voor een foto met de grote kat. Verderop stond de dj zijn apparatuur te testen, al hoorde je ook al duidelijk de muziek die klonk van de velden van korfbalvereniging OEC.

En eindelijk tegen 11.00 uur klonk de stem die de aanvang van de opening aankondigde.  Wethouder Harrie van Dijk vertelde, bijna emotioneel, hoe blij hij was met deze gebeurtenis. Het is een mooie toekomst voor Helmond liet hij weten. Na zijn speech werden de heren Van Dijk en Metzemaekers verzocht naar het doel te lopen waar een groot doek met enkele gaten hing. Via enkele schoten op het doel en de start van de clinic van de Helmondse Voetbalschool zou de opening verricht zijn. Na de laatste schoten van de twee gasten klonken er ineens enkele knallen waarvan de fotografen en cameramensen wel een beetje van schrokken. Zo ineens en erg hard en de Campus was officieel een feit.

Op alle velden was er volop bedrijvigheid. De clinics, de tennislessen, het bouwen en klimmen bij de Scouting; overal was wat te doen.

De Meidenbus van de LEV-groep stond er en het Bakkie van Jibb+ stond ook naast het veld. En als men naar binnen ging hoefden men zich ook niet te vervelen. Bij de knutselruimte waren de dames van de Bereboot met enkele kinderen bezig. Er werden beestjes en poppetjes gemaakt van satéstokjes en kastanjes. Bij Embedded Fitness kon iedereen interactieve sport beoefenen. Verderop stonden de mensen van Jibb+ aan enkele personen alles uit te leggen over  valpreventie en het zelfvertrouwen. Ondanks het slechte weer was het ook erg druk bij de bus waar iedereen een lekker ijsje kon krijgen. Je zou zeggen dat het te koud was voor een ijsje. Maar het smaakte schijnbaar goed want het was er vreselijk druk.

Maar langzamerhand gingen de aanwezigen wel huiswaarts en na enkele uren waren de velden weer leeg op de vrijwilligers na die hielpen met het afbouwen en opruimen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *