• Campagne voor 14

Campagne ‘voor 14’ is een onderdeel van een landelijke campagne van de vakbond FNV om het wettelijke minimum uurloon naar 14 euro per uur te dwingen. Bezoekers van het Stadskantoor keken op dinsdag 26 mei wel even vreemd op toen zij daar naar binnen wilden. Midden op het plein stonden enkele volwassenen zich in het zweet te werken met stoepkrijt.

De actie was een uiting van waardering voor werkers in vitale beroepen, maar ook een dringende oproep aan de gemeenteraad. Helmondse activisten begonnen om drie uur vanmiddag met het tekenen op straat. En de belangrijkste groepen zoals ziekenhuispersoneel en ambulancepersoneel werden uitgebeeld in allerlei kleuren krijt. Onder leiding van Kim Baudewijns van het FNV werd er flink gemodderd met (natte) stukken krijt. Want als het krijt wat vochtig is, valt het meer op. Er waren ook partijleden uitgenodigd, maar er waren alleen leden van de SP en Groen links aanwezig. De sfeer was erg goed. Er werd gelachen en geroepen.

Diverse spreuken werden er geschreven, ook een waarschuwing aan de Helmondse raad. Zoals bijvoorbeeld: Helmondse raad, waardeer de echte vitale beroepen, geef ze meer dan applaus en # voor 14. Tijdens de raadsvergadering in de Boscotondo vanavond,  wordt een motie ingediend met de oproep om zich als raad Helmond naar Den Haag uit te spreken voor een verhoging van het wettelijke minimum uurloon naar 14 euro.  

De voorbijgangers gaven de kunstenaars in spe waardering en complimenten. Toen het werkstuk klaar was, kon iedereen zijn handen wassen, want je moest niet bang zijn voor vieze handen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *