Campagne ‘Samen tegen Eenzame Ouderen’

De Helmondse KBO’s, seniorenorganisatie PVGE Helmond, Omzien naar elkaar in Helmond, Lang Leve Cultuur, LEVgroep, Helmondvoorelkaar, JIBB+, en thuiszorgaanbieders werken samen om eenzaamheid tegen ouderen tegen te gaan. Deze organisaties bereiden samen activiteiten voor die de komende maanden plaatsvinden. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen, is de taak aan de instanties om te zorgen dat ouderen in contact blijven met anderen.

Tijdens de eerste coronagolf ontstonden overal initiatieven voor ouderen. Er waren muziekoptredens zoals OudDoorConcerten en Muziek in ’t Portiek. Senioren bewogen op straten en balkons, organisaties organiseerden belrondes, koppelden belmaatjes en hulpvragers en –aanbieders aan elkaar, brachten lunchpakketten en doosjes bonbons rond. “Iedereen had goede bedoelingen, maar vooral voor de eigen achterban, deelnemers of cliënten. Door nog meer samen te werken, is het bereik vele malen groter”, vertelt Joost Verspaget, een van de initiatiefnemers van Samen tegen Eenzame Ouderen.

Muziekoptredens verspreid over Helmond
Samen tegen Eenzame Ouderen is bezig om een aantal muziekoptredens voor te bereiden in kleinere zalen verspreid over de stad. Opnieuw muziek naar de mensen toe brengen in hun eigen veilige omgeving. Annique van den Heuvel van Lang Leve Cultuur: “De OudDoorConcerten en Muziek in ’t Portiek waren erg succesvol, want veel ouderen hebben hier enorm van genoten. We zijn nu onder andere in gesprek met Dubbel Trubbel, de tweeling die afgelopen zomer meer dan 120 concerten heeft gegeven in de buitenlucht bij zorginstellingen. Nu hebben ze een show gemaakt voor in de zaal. Op maandag 26 oktober treden ze op met De Dubbel Trubbel Kuukskes & Koffie Show in de Cacaofabriek.”

Door de nieuwe maatregelen werkt het samenwerkingsverband ook een alternatief programma uit voor in de buitenlucht. Afhankelijk van nieuwe regels kiezen zij voor een optreden binnen of buiten.

Meer dan optredens en presentjes
Behalve optredens en bewegen op muziek wil Samen tegen Eenzame Ouderen graag met ouderen in gesprek. “Dit onderdeel werken we momenteel uit. We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om praatjes met ouderen te maken”, zegt Renske Bartels van Helmondvoorelkaar/Vrijwilligerswerk LEV Helmond.

Bij interesse (voor aansluiting) bij Samen tegen Eenzame Ouderen, neem dan contact op met Joost Verspaget, 06 51 19 16 92 of Annique van den Heuvel, 06 54 92 84 12 of mail naar: info@helmondvoorelkaar.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Alexander Brutsaert

Hallo, ik ben Alexander Brutsaert en ik ben 19 jaar. Dit jaar begin ik aan mijn tweede jaar journalistiek in Tilburg. Ik ben blij dat ik de komende maanden stage mag lopen bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *