Burgemeester Blanksma omarmt initiatief Helmondse broers

Twee weken geleden deed Premier Rutte een oproep aan alle jongeren in Nederland om mee te denken over hoe we samen kunnen leven in en na de corona-crisis. Broers Luke en Ryan Hectors uit Helmond gaven hier gehoor aan. Zij ontwikkelden samen de SignalBand. Woensdag werden zij door burgemeester Blanksma uitgenodigd om het initiatief aan haar te presenteren.

De SignalBands krijgen twee kleuren, wit en blauw. Een witte staat voor een minder kwetsbare doelgroep, een blauwe staat voor iemand die kwetsbaar is of een vitaal beroep heeft. Burgemeester Blanksma vindt het een mooi initiatief. “Knap hoe twee jongeren op een creatieve wijze bewustwording willen creëren in onze stad”, zegt ze.

‘Van afstand tot inzicht’

Luke en Ryan gaan heel het land door met hun bandjes en hebben ook gesprekken voor verkoop in het buitenland. ‘We hebben de bandjes bedacht met als doel: ‘van afstand tot inzicht’, vertellen de jongens. ‘Zo heb je geen rare gesprekken met elkaar en kun je vanaf een afstand al zien of je extra rekening moet houden met iemands gezondheid.’ Burgemeester Blanksma ondersteunt het initiatief en hoopt dat haar collega-burgemeesters het ook omarmen. Verder wordt er nagedacht binnen de gemeente hoe de bandjes het best kunnen worden ingezet. In de tussentijd trekt burgemeester Blanksma zelf ook een bandje aan: een blauwe. Burgemeesterschap is immers een vitaal beroep.

 Foto: v.l.n.r.: Luke, Ryan en burgemeester Blanksma.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *