Britte Tielemans fotografeert Dierdonk

Voor Goeikes – Helmonders in beeld legde diverse fotografen de afgelopen maanden de wijken van Helmond vast. In november worden deze foto’s gebundeld in een boek, in december zijn de beelden door het hele centrum te zien. Dit is onze wijk heeft de primeur voor de verhalen achter de serie. Deze week: Britte Tielemans in het Dierdonk.

Dierdonk met een scherp randje

In groep 8 kreeg Britte haar eerste camera. En waar de meeste kinderen die richten op vriendjes, een huisdier of de mooie natuur, koos zij ervoor naar de stort te gaan. “Ik was toen al geïnteresseerd in alle lijnen en verschillende materialen.” Met de fotoserie had ze haar eerste expositie te pakken in het toenmalige filmhuis. “Daar is de passie voor fotografie wel geboren.”

Ook het filmhuis blijkt een rol te spelen in haar leven, want nu, ruim een decennium later, zijn het vooral regisseurs die haar inspireren. Wes Anderson bijvoorbeeld. “Zijn lijnenspel en kleurgebruik zijn super interessant. Ik wist dat ik mijn foto’s op die manier wilde maken. Dierdonk, met haar perfecte voortuintjes en lichte huizen, was voor mij dan ook de enige optie.”

Britte heeft haar wijk op een filmische manier in beeld gebracht. “De mensen op mijn foto’s zijn nooit echt herkenbaar in beeld. Hierdoor kan de toeschouwer zich beter inleven. Ik wil de sfeer van de wijk laten voelen, met haar bewoners, maar niet het verhaal van een enkeling. Dat is de grote lijn in mijn project.” Dat is Dierdonk, in beeld gebracht door een grafisch ontwerpster met een passie voor lijnen. En… dankzij dit project ook zeker weer voor fotografie. 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Arne

Arne is de ontwikkelaar van Ditisonzewijk.nl. Hij heeft het platform gebouwd en werkt continu aan de doorontwikkeling van alle benodigde functionaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *