Brandevoortse koren in actie

In het weekend van 8 en 9 februari komen de drie koren uit Brandevoort allemaal in actie.  De koren Kobra en Druzhba doen mee aan het huiskamerfestival Gluren bij de buren op zondag 9 februari. Popkoor Brand New Voices geeft de avond daarvoor een eigen concert, samen met een koor uit Lieshout.

 

8 februari : Mid winter pop

In wijkhuis ’t BrandPunt aan de Biezenlaan in Brandevoort kunnen bezoekers van 20.00 uur gaan luisteren naar een tweetal koren: Brand New Voices uit Brandevoort en Primavera uit Lieshout. Voorzitter Peter Verhoeven van Brand New Voices legt uit waarom ze een eigen concert hebben georganiseerd en niet meedoen aan Gluren bij de buren: “De reden is omdat we al lang de afspraak hadden staan en de zaal al hadden gereserveerd. Daarbij is ons koor ruim 35 personen groot is en minder geschikt om in een kleine ruimte op te treden. Mogelijk dat we een volgende keer wel meedoen mits er een grotere ruimte beschikbaar is.”

Het concert gebeurt in samenwerking met het koor Primavera uit Lieshout. Wij vragen Peter hoe deze samenwerking tot stand is gekomen. Peter: “Dat is toeval, we zijn in het verleden gevraagd om samen een optreden te verzorgen. Dit jaar hebben we ze gevraagd om dat in ’t BrandPunt te doen. We doen dat dikwijls op basis van uitwisseling.”

Nou mannen, kom gerust eens vrijblijvend kijken en de sfeer proeven. Er staat een presentje voor je klaar. Je zal er geen spijt van krijgen. (Peter Verhoeven, Brand New Voices)

Een van de nieuwe nummers uit het repertoire van het koor is “September” van Earth Wind and Fire. Dit zullen ze ook ten gehore brengen. Een probleem waar veel koren mee te maken hebben, is het tekort aan mannen. Peter geeft aan dat de huidige zeven mannen wel wat steun kunnen gebruiken. “Nou mannen, kom gerust eens vrijblijvend kijken en de sfeer proeven. Er staat een presentje voor je klaar. Je zal er geen spijt van krijgen.”

 

9 februari : Gluren bij de buren

De twee andere koren uit Brandevoort zijn dit weekend te horen bij het huiskamer festival Gluren bij de buren. In totaal doen er 49 acts mee in Helmond, verspreid over alle wijken. Iedere artiest, groep of koor doet drie optredens van maximaal een half uur.

Popkoor Kobra zingt op de Wilhelminalaan 4 in Helmond.  Het koor bestaat uit ongeveer 20 leden. Ze zingen drie- tot vierstemmige popnummers, zoals van Racoon, Ed Sheeran, Bruno Mars en Jason Mraz. De drie optredens starten om 12 uur, half 2 en 3 uur.

Het gemengde koor Druzhba bestaat uit ongeveer 30 leden. Ze zingen liederen uit de folkloristische cultuur van Oekranië en Rusland. De naam van het koor betekent vriendschap. De locatie van hun optreden is Kastmolen 25 (achterom). De drie optreden starten eveneens om 12 uur, half 2 en 3 uur.

 

Meer muziek

Op 9 februari kun je in Brandevoort ook terecht voor de volgende acts:

  • Koorzang met pianobegeleiding – Statenlaan 209 (12:45; 14:15; 15:45 uur)
  • Blond – Kollershoeve 3 (12:45; 14:15; 15:45)
  • Beez – Goedhartdonk 5 (13:30; 15:00; 16:30)
  • Bgenda – Brandevoort 13 A (12:00; 13:30; 15:00)
  • Ciao Baby – Duvelkenshoeve 28 (13:30; 15:00; 16:30)

Een andere act van iemand uit Brandevoort, Classical Keytar, is te zien op de Beatrixlaan 114 (12.45; 14.15; 15.45 uur)


We hebben niet kunnen nagaan of er nog meer artiesten uit Brandevoort meedoen op andere locaties in Helmond. Laat het ons weten als jouw act uit Brandevoort komt. Dan vullen we het artikel aan.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Erwin

Passie voor fotografie/video en speciaal natuurfotografie. Woonachtig in wijk Brandevoort en daar actief als redactie / fotografie voor Ditisonzewijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *