De Brandevoorter van het jaar werd dit weekend voor de elfde keer gekozen. In Mierlo-Hout werd Piet Maas de MierloHoutenaar 2019 en ook op zondag 5 januari was het de beurt voor Brandevoort om de Brandevoorter van het jaar te benoemen.

Het was een volle zaal in het BrandPunt. Bij binnenkomst werd natuurlijk eerst iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst en kreeg men een glaasje champagne. Tegen drie uur werd er even aandacht gevraagd van het publiek en begon voorzitter van de wijkraad Lex van Gennip met zijn welkomstwoord. Niet lang daarna begon de heer Fons Bosman met zijn verhaal over de verkiezing en stelde hij de genomineerden voor. Dit waren Mark Mansveld, Henk van Ewijck,  Peter Faber, Henk Noort en Kevin Janssen. Maar er waren ook drie genomineerde groepen die in de prijzen konden vallen. Dit waren Brandevoort aan de kook, Dickensnight en de Brandevoorter Buurttuin. Uiteindelijk werd de grote winnaar de Dickensnicht organisatie die in 2019 voor de 17e keer een geweldig evenement neer zette.

Henk Noort is de winnaar

Toen was het tijd om de Brandevoorter van het jaar bekend te maken. Toen de naam van de winnaar genoemd werd bleek deze zeer verbaasd te zijn maar ook zeer verheugd. Het was Henk Noort. Zijn benoeming had een oorverdovend applaus als resultaat. Wethouders Harrie van Dijk en Gaby van de Waardenburg keken glimlachend toe terwijl zij alle genomineerden een mooi boeket bloemen overhandigden.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *