De Boerenbond aan de Deltaweg is daar al heel lang gevestigd. Iedereen ging er heen als er wat gedaan moest worden in de tuin en aan of rondom het huis. Langzamerhand kwamen er ook dierenbenodigdheden, maar dit was beperkt. Tot op het moment dat men besloot het filiaal tijdelijk te sluiten voor een ingrijpende verbouwing. De verbouwing heeft zeker een half jaar geduurd volgens de bedrijfsleider Stephan Verleisdonk. Hij is maar wat blij dat het allemaal achter de rug is en er een vernieuwde winkel in de plaats is gekomen. En wat voor een winkel. Ik had een gesprek met Stephan en maakte het volgende verslag.

In het verleden toen het nog alleen Boerenbond heette kwamen er dierenbenodigdheden bij. Dus werd er besloten de naam uit te breiden met Pets Place. Daar stond wel tegenover dat het aanbod bouwmarktartikelen iets minder werd en de meeste klanten voor bouwmateriaal zoals hout en ijzerwaren zoals bouten, schroeven en spijkers meer naar de bouwmarkten in de stad gingen.

En nu, na de grote verbouwing, is het eindelijk klaar. En zeker de moeite waard om er eens te gaan kijken. Vooral de huisdierbezitters kunnen hun hart ophalen. De winkel is groter, meer lichtinval en zeker overzichtelijker. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er aanwezig. Alles voor knaagdieren, honden en katten, vogels en vissen. Ook voor de buitenvogels die in de tuin rondvliegen is er genoeg te koop. Er is een mooie grote afdeling voor aquariumbezitters aanwezig, voor de katten en honden is er van alles te krijgen. Krabpalen, manden, voertuigen waar de dieren in kunnen zitten als men ze mee wil nemen. Van speeltjes tot voeding en vooral gezonde voeding.

Wat er nieuw is zijn ook de trimsalon en de wasplaats voor hond en kat. Tevens beschikt de Boerenbond Pets Place ook een uitgebreide dierenapotheek. Pilletjes, zalfjes en noem maar op zijn er te verkrijgen. Het is de place to be voor de dierenliefhebber.

Ook voor de tuin en het gazon is er een aparte afdeling. Daar kan men terecht voor de complete verzorging van de tuin of het gras. Tot heggenschaar en grasmaaimachines aan toe. En wat te denken van de kleding en toebehoren? Van overalls tot veiligheidsschoenen en klompen, jassen en werkkleding. Je raakt er niet uitgekeken en alleen het winkelen daar is al een leuke bezigheid….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *