De boeremert op de eerste pinksterdag in Brouwhuis beloofde een mooie en drukke dag te worden. Veel mensen waren met de pinksterdagen een paar dagen op vakantie maar dat zou je niet zeggen als je de hekken bij de in- en uitgangen binnenkwam. Het was een drukte van jewelste. Dan spreek ik nog niet over de geuren van gebraden beenham, het bekende varken aan het spit, de hamburgers en poffertjes. En het leek wel of iedereen liep te smullen. Veel kauwende mensen die vaak richting de overvolle terrassen liepen. Als ze geluk hadden konden ze nog een stoel bemachtigen of een van de vele staantafels. En zoals gewoonlijk was er weer van alles te zien en te koop. Vele kramen stonden volgeladen met beelden, speelgoed, diverse wenskaarten en veel, heel veel kleding. Maar gelukkig waren er toch nog wat nostalgische kramen aanwezig. Deze trokken toch ook veel bekijks. Een mandenvlechter, een boekbinder, een nettenvlechter en gelukkig ook weer de klompenmaker en de sigarenmaker. Dwars door het publiek heen liepen een kruier (met een grote melkbus) en zijn bazige vrouw te mopperen op elkaar, maar zij waren ook (helaas) de enige oude ambachten die er vroeger bestonden. In een van de straten was weer de bekende tractor tocht. Keurig op een rij stonden de tractoren en de dorsmachines in de warme zon een enorme rook uit te blazen. Ondertussen kon het vele aanwezige publiek op de terrassen genieten van de muziek die de leden van “Doe mar wa” uit Bakel ten gehore brachten. Hun prachtige showpakken schenen fel in de zon wat het geheel een sprookjesachtige sfeer gaf. Afgewisseld door het dweilorkest Navenant, ook geen onbekende op de boeremert, en alsof dit nog niet genoeg was nam het popkoor “Just for Fun” de regie over. Al met al dus een afwisselend muziekgebeuren en de mensen genoten er zichtbaar van. Tegen een uur of vier werd het langzamerhand wat rustiger en de mensen begonnen al hun kramen leeg te ruimen. De organisatie liet weten zeer tevreden te zijn. Wat wil je nog meer? Een lekker weer, volop muziek, lekkere volle terrassen. Dan wil toch niemand thuis blijven?

Filmverslag: Jason Gerritsen

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *