Boekrecensie: Vandaag koop ik alle kleuren

Titel:  Vandaag koop ik alle kleuren
Hoe een kunstenaar zijn psychoses overwint
Auteur:  Karin Anema
Uitgeverij: Acco Den Haag/Leuven
ISBN:  978-94-92398-09-3
Blz:  200
Dit boek is geschreven vanuit de ervaringen van Ton, die aan schizofrenie lijdt. Het idee voor het schrijven van het boek kwam van zichzelf. Het schrijven ging niet vanzelf. Het was voor de auteur een grote uitdaging om aan de hand van zijn verhalen en al zijn notities, tekeningen, kunst en dergelijke een samenhangend verhaal te maken. De ontmoeting tussen de auteur en Ton is er een die hem moed geeft uit zijn isolement te stappen. Ook houdt het hem scherp door de warme ontmoetingen die voor de auteur nodig zijn om het boek te schrijven.
Het boek is beeldend, met een mooie verhaallijn. Het wordt duidelijk wat een psychose inhoudt, hoe het verloop ervan is. Ondanks al zijn associaties, wanen en desillusies ziet hij kans toch op een of andere manier door het leven te komen. Het is een boeiend boek, welke zorgt dat je nieuwsgierig blijft en steeds blijft geloven in herstel, hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt.
Een boek wat het lezen waard is als je te maken hebt met mensen met psychoses. Het is begrijpelijk en vooral een mooi boek.

Recensie door Mickey Wessel

biglogo-ggz

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GGZ Oost Brabant

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslievende zorg 'in het Brabantse land'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *