Boeklancering ‘Geen Cabaretier’ met Leon van der Zanden in Bibliotheek Helmond

De officiële boeklancering van het boek ‘Geen Cabaretier’, een openhartig portret over de in januari gestopte cabaretier Leon van der Zanden, vindt plaats op donderdag 13 juni 2019 in Bibliotheek Helmond.

“Er zit niemand te wachten op een boek over Leon van der Zanden, behalve mijn ego”, was zijn eerste reactie. Daar dacht zijn tourmanager anders over. Van heel dichtbij volgde Bart van Tongerlo het proces van afscheid nemen tijdens zijn laatste theatertour als cabaretier en schreef er dit boek over. Hij presenteert het confronterende en eerlijke portret deze avond samen met Leon van der Zanden. Na afloop is er de gelegenheid in gesprek te gaan met Bart en Leon en de mogelijkheid om het boek te kopen.

Voor Bart van Tongerlo is ‘Geen Cabaretier’ zijn debuut als schrijver. Hij besloot zijn eerste titel in eigen beheer uit te geven onder de naam Moose Up Your Life | Books.

Over het boek:
Na twintig jaar en negen avondvullende voorstellingen stopt Leon van der Zanden als cabaretier om zichzelf opnieuw uit te vinden.
De jas past niet meer bij wie de sympathieke Brabander vandaag de dag is: géén cabaretier. Zijn cabaretcarrière dreigt als een nachtkaars uit te gaan. Als tourmanager volgde Bart van Tongerlo hem op de voet tijdens zijn laatste theatertour ‘Kameleon’.
Geen Cabaretier is een rauw en ongekunsteld portret over (on)belangrijk zijn, eenzame kleedkamers, de echte wereld, betekenisgevers, magnetronmaaltijden, Stef Bos, een duur horloge en een nieuwe droom.


Graag vooraf aanmelden voor de boeklancering i.v.m. beperkt aantal plaatsen.

Wanneer:                                Donderdagavond 13 juni, 19.30 uur

Waar:                                      Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11, Helmond

Entree:                                    €5,-

Aanmelden:                            www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten


 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *