In speeltuin Leonardus werd op woensdag 5 juni feest gevierd met als traktatie beschuit met muisjes. Een feestje georganiseerd door stichting Bijzonder Jeugdwerk, gevestigd in de Molenstraat 138. Het is een Jongeren Inloop Punt (JIP) voor de jeugd van zeventien tot zevenentwintig jaar die het soms niet altijd even makkelijk hebben en daar terecht kunnen voor advies en hulp. Aan het roer staan Marlies van der Reek en Anita van der Loo die samen met enkele vrijwilligers de jeugd helpen en ook raad of advies geven als zij het moeilijk hebben.

Naar aanleiding van de start van een nieuw project dat door Bijzonder Jeugdwerk ondersteund  wordt om bijvoorbeeld jonge moeders een steuntje in de rug te geven, wilde de organisatie het project genaamd “Mijn kleine” meer bekendheid geven. Hans Smits van speeltuinLeonardus kwam op het idee om het nieuwe project te vieren op DE plek waar veel kinderen speelden en ook nog eens kindvriendelijk was, dus in de speeltuin zelf.

Dus op de vijfde juni werd er een opening gepland om het project te lanceren. En bij de geboorte van “Mijn Kleine” hoort dus alles wat er bij een geboorte hoort gepresenteerd. De dames van BJ waren met enkele vrijwilligsters aanwezig om de “gasten” te verwelkomen. Bij binnenkomst werden de gasten verwelkomt en kregen zoals het hoort, eerst een kopje koffie of thee met een plakje cake. Omstreeks twee uur werden de aanwezigen nog even een keer welkom geheten, werd er uitleg gegeven over het project: wie zij waren en wat zij deden. daarna was het tijd voor de officiële opening. Die eer kwam ten goede aan de 7-jarige Venera die samen met Hans Smits en de dames van BJ het lint door moest knippen. Tot slot werden alle kinderen met hun ouders uitgenodigd om buiten een lekkere en gezonde snack (hoe kan het ook anders in Leonardus. Daar staan zij immers bekend om) te halen en van te genieten. Drie dames van GGZ hadden een tafel vol met bekers klaar gezet, gevuld met het lekkerste fruit: bramen, aardbeien, druiven, meloen, appel en kiwi.

Zoals het hoort bij een geboorte waren er ook gasten met een cadeautje.  Van manden knuffels tot babykleertjes. Trots legde Hans Smits een babytruitje naast het truitje van “mijn kleine” en dat moest natuurlijk even op de gevoelige plaat vastgelegd worden. Ook mochten de schalen met beschuit met muisjes niet ontbreken.

Het project “mijn kleine” houdt in dat,  iedereen die een kleintje heeft en een beetje hulp en aandacht nodig hebben, gratis baby/kinderkledingpakketten kan afhalen.

Het was al met al een echte kraamvisite en waar alleen maar vrolijke gezichten te zien waren. Wie iets meer wil weten over “Mijn kleine” kan contact opnemen met a.van.de.loo@bj.nl of naar de website: www.bijzonderjeugdwerk.nl

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Filmverslag (binnenkort te zien op de site van ditisonzewijk.nl): Henri

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *