Bij drukte in centrum Helmond, wordt er eerder schoongemaakt

Bij drukte in het centrum wordt er voortaan eerder schoongemaakt. Zowel op zaterdag, koopzondagen als feestdagen wordt daarbij rekening gehouden met het aantal bezoekers. Dat antwoordt het College van Burgemeester en Wethouders op schriftelijke vragen van 50Plus.

Die partij had op 27 april vragen gesteld nadat er op Koningsdag ondanks het ‘Blijf Thuisadvies’ veel mensen naar het centrum van Helmond waren getrokken, maar daar in een niet opgeruimd stadshart terecht kwamen.  In het weekend van 25 en 26 april, gevolgd door Koningsdag was er sprake van enkele zeer mooie en warme dagen.  “De prullenbakken waren propvol, de markt rook nog naar vis van zaterdag en de Veestraat was niet geveegd”, valt er in de brief van 50Plus te lezen. Het college geeft toe het koningsweekend verkeerd ingeschat te hebben. “Tegen de verwachting in leidde die samenloop van omstandigheden ertoe dat op die dagen veel bezoekers in het centrum waren.  Ook waren er zaken open met loketverkoop (bv. ijssalons) met het bijbehorende (zwerf-)afval. De reiniging op die dagen was daarmee onvoldoende. ”

Met het opschalen en aanpassen van de reiniging wil de gemeente herhaling voorkomen.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *