Bibliotheek Helmond-Peel vanaf maandag weer open

De deuren van de bibliotheek gaan maandag 18 mei weer open. Voorlopig zijn er aangepaste openingstijden. De Bibliotheek Helmond is geopend van maandag tot en met zaterdag van 11.00-16.00 uur. Hemelvaartsdag en Pinksteren is de bibliotheek gesloten.

Natuurlijk is niet alles meteen weer zoals het was. Omdat de bibliotheek te maken heeft met strenge eisen, is het vanaf nu de ‘1,5-meterbibliotheek’. De bibliotheek is zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om te komen. De bibliotheek is alleen open voor leden en voor het zelfstandig uitlenen, lenen en inleveren. De leestafels zijn nog gesloten en ook de werkplekken kunnen nog niet gebruikt worden.  www.bibliotheekhelmondpeel.nl/corona

Reserveren – Lenen – Inleveren

De bibliotheek vraagt de leden om het bezoek zo kort mogelijk te houden voor de veiligheid van iedereen. Reserveer zoveel mogelijk vooraf, ook tijdschriften. Leden kunnen ook nog steeds verrassingstasjes aanvragen via de AfhaalBieb. Er komt een bericht als er een gereserveerd boek of een verrassingstasje klaarstaat.

Materiaal dat nog thuis ligt, is nu weer in te leveren. Alles wordt volgens richtlijnen van het RIVM 72 uur apart gehouden. Daarna wordt het materiaal pas van de bibliotheekpas gehaald. Alle geleende materialen zijn door de bibliotheek automatisch verlengd tot en met 1 juli. Nieuwe uitleningen mogen extra lang thuis blijven.

Een veilig bezoek

 • Kom niet naar de Bibliotheek met verkoudheidsklachten of als iemand thuis dergelijke klachten heeft
 • Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek
 • Kom bij voorkeur alleen of met maximaal 1 ander persoon
 • Kinderen tot 12 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene zijn. Let op: ook hier mogen maximaal 2 personen uit één huishouden tegelijk naar de Bibliotheek komen.
 • Er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, een mandje gebruiken is verplicht
 • Neem je bibliotheekpas mee; je leent met zelfbediening
 • Volg de aangegeven looproutes in de Bibliotheek
 • Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers op

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Dit artikel heeft 4 reacties

  • Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout
   Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout Reply

   Aangepast. Dank. Wat betreft berichten van de bibliotheek even dit ter info: Bibliotheek Helmond-De Peel is de naam en daarom moet dat met hoofdletters. Het woord bibliotheek afzonderlijk hoeft niet consequent met hoofdletters. Dat pas ik iedere keer aan.

 1. Avatar
  Maria Vermeer Reply

  FYI. De hoofdletter bij Bibliotheken als je het over een bepaalde Bibliotheek hebt, is landelijk zo afgesproken. Wij schrijven Bibliotheek volgens onze landelijke huisstijlregels dusnmet een hoofdletter. Het is geen vergissing onzerzijds. Onze naam is de Bibliotheek Helmond-Peel.

 2. Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout
  Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout Reply

  Ik snap het. Als ik over de Bibliotheek Helmond-Peel schrijf, gebruik ik de hoofdletter. Maar als ik een zin heb zoals: alle bibliotheken in Nederland gaan weer open, ook de bibliotheek in Helmond, dan gebruik ik dus geen hoofdletter. Ik hoop snel een keer kennis te komen maken. Corona heeft mijn kennismaking met de stad behoorlijk vertraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *