Bezoekregeling voor alle locaties Savant Zorg vanaf 28 mei

Alle bewoners van alle locaties van Savant Zorg mogen vanaf 28 mei weer bezoek ontvangen. Het kabinet heeft op 19 mei besloten om de bezoekregeling landelijk door te voeren voor alle woonzorglocaties in Nederland die voldoen aan de voorwaarden. Voor Savant Zorg betekent dit dat bij alle locaties bezoek is toegestaan.

Aan de bezoekregeling zijn strikte voorwaarden verbonden. Zo is één vaste bezoeker per bewoner toegestaan, zijn er vaste bezoekmomenten, wordt de temperatuur van de bezoeker gecontroleerd en mag de bezoeker geen gezondheidsklachten hebben. Er zijn vooraf bepaalde looproutes en bezoekers moeten de gevraagde hygiënemaatregelen naleven en 1,5 meter afstand in acht nemen.

Proef bij Savant Hof van Bethanië 

Eerder was Savant Hof van Bethanië in Mierlo onderdeel van de landelijke proef  ‘gecontroleerde versoepeling bezoekregeling’ bij 26 woonzorgcentra in Nederland. Bestuurder Peter Bosselaar: “We zijn blij dat we de bezoekregeling op al onze locaties mogen doorvoeren. We zagen tijdens de proef bij Savant Hof van Bethanië onze bewoners en bezoekers, maar ook onze collega’s, echt opleven. Sommige mensen vinden het wel een beetje spannend, maar de meeste vinden het ontzettend fijn om hun naasten weer te zien. Het bezoek is een klein feestje met veel vrolijke gezichten, ondanks de crisis. We zijn blij dat we nu de stap voor alle locaties kunnen maken.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jason Gerritsen

Ditisonzewijk.nl - Helmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *