Bewoners Zorgboog kunnen beeldbellen met familie

Het Helmondse bedrijf E-Quest, Brainport Eindhoven, familieleden van bewoners en andere particulieren en bedrijven hebben tot nu toe 65 tablets/laptops verzameld.  Die zijn voor bewoners van de Zorgboog. Gratis en voor niets. Tijdens de coronacrisis mogen zij geen bezoek ontvangen. Met de gekregen spullen kunnen ze beeldbellen met familieleden en mantelzorgers.

Beeldbellen kan normaal niet in de Zorgboog. Dankzij de giften kan het nu dus wel. De apparaten zijn inmiddels geleverd aan alle woongroepen. De tablets en laptops zijn uitgeleend aan de Zorgboog voor de duur van de coronacrisis. Maar er is een kans dat ze de spullen mogen houden. E-Quest heeft de tablets ingericht met benodigde programma’s. Begeleiders helpen de bewoners met het opzetten van het videogesprek. Verder kunnen op de tablets ook luisterboeken worden afgespeeld.

Hartverwarmend

Hoofd dagactiviteiten de Zorgboog, Leonie Kuijpers: “In deze tijden neemt de behoefte aan contact toe. Het is hartverwarmend om te ervaren dat er belangeloos een bijdrage wordt geleverd. Zoals bijvoorbeeld de dochter van een bewoonster, Yvonne Ullrich-Derksenvan deed. Zij bracht de website www.alleenisnietalleen.nl in de lucht en haalde tablets en laptops op. Brainport Eindhoven geeft vijftig tablets in bruikleen. En dan al die familieleden die hielpen. Wat kun je in een korte tijd veel realiseren. Een groot woord van dank aan iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt.”

Foto De Zorgboog: vlnr: Yvonne Ullrich-Derksen, Luc Klumpers (E-Quest), Leonie Kuijpers (de Zorgboog), Bram van Eijk (E-Quest) en Wing Choi (E-Quest).

.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *