Bewoners van De Reede, de zogenaamde zeilwoningen langs het ‘nieuwe’ kanaal in Helmond, zijn de afgelopen tijd geïnterviewd door de Helmondse schrijver Marlon Tielemans.

Tielemans werd benaderd door Woonpartners. De woningcorporatie is eigenaar van de 120 woningen in De Reede en stelde hem voor om een boek te schrijven over de Helmonders die er wonen.

De Helmonder schrijft graag en werd hartelijk ontvangen door de bewoners. Deze gaven aan heel erg tevreden te zijn met de woningen die in eerste instantie bedoeld waren voor senioren.

Bewoners van De Reede prijzen allen het uitzicht op het kanaal met de scheepvaart, de wandelaars en fietsers, kortom het prachtige uitzicht vanaf de balkons aan kanaalzijde.

De appartementencomplexen lijken op een schip en beschikken zelfs over een ‘kraaiennest’.

Marlon Tielemans schreef het boekje in opdracht van Woonpartners om naar aanleiding van de verhalen, de contacten te bevorderen tussen de bewoners.

Omroep Helmond/Ditisonzewijk zocht de schrijver op. Hij vertelt voor de camera zijn verhaal.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *