Bewoners Houtse Akker krijgen hulp van de gemeente

In Mierlo Hout wordt sinds 2017 gewerkt aan het nieuwbouw project Houtse Akker. Door ruzie over de financiën tussen de projectontwikkelaar Earth & Eternity en de aannemer Bouwcombinatie Gemert heeft het project veel vertraging opgelopen. De gemeente gaat de toekomstige bewoners nu te hulp schieten.

Volgens wethouder Gaby van den Waardenburg betreurt  het college van Burgemeester en Wethouders het dat de bewoners nu klem zitten tussen de projectontwikkelaar en de aannemer. Dat zei ze dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. “Als gemeente zijn wij formeel geen partij in de kwestie tussen Earth & Eternity en Bouwcombinatie Gemert. Daarom gaan wij ons inzetten als helper voor de bewoners. Wij kunnen de ontwikkelaar een boete opleggen, omdat hij het project niet binnen de gestelde termijn heeft opgeleverd, maar dat doen we echt alleen als dat de toekomstige bewoners helpt.”

Mogelijke oplossing

Door middel van een motie dinsdagavond wilde het CDA op papier hebben staan dat er steun komt vanuit de gemeente voor de bewoners. Maar zes raadsleden steunde de motie van het CDA en daarmee werd die dus niet aangenomen. De komende tijd gaan er gesprekken plaatsvinden tussen de betrokken partijen om te zien hoe de situatie opgelost kan worden en er weer verder gebouwd kan gaan worden aan de Houtse Akker.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *