Het was waarschijnlijk het drukste koffie-uurtje dat de bewoners van de Ameideflat  ooit hadden meegemaakt. De zaal zat vol met bewoners, maar ook veel belangstellenden zoals afgevaardigden van de media en kunstenaars. Op donderdag 11 juli werden  er kunstwerken onthuld en overhandigd aan de bewoners. De vier kunstenaars van de graffiti schilderijen zaten wat onwennig op de eerste rij, het waren hun kunstwerken die zij samen met de mensen van De Stichting, Tom Heywegen en Arjan Sterken hadden gemaakt.

De jonge knaap die ook aanwezig was is Keano Karel. Keano is pas tien jaar oud maar al een bekende in Helmond. Hij is de jongste vlogger van Helmond en heeft al veel vlogfilmpjes gemaakt en op zijn YouTube kanaal geplaatst. Onder andere het SamenLoop voor Hoop-evenement.  Voor deze gelegenheid heeft hij vlog gemaakt van de workshop die de vier kunstenaars,  de heren de Kort en Pennings en de dames Vermulst en Martinali hebben verzorgd.

Na een korte toespraak van Betty Oetelaar nam de Stichting-ambassadeur Tom Heywegen het woord. Hij vertelde in het kort hoe het project tot stand is gekomen. Er werd enkele vlogmomenten van Keano getoond en toen was het moment van de onthulling daar. Tom hield de schilderijen vast en Arjan trok de doeken er af. Aan de aaah’s en oooh’s te horen was iedereen zeer onder de indruk. Camera’s klikten en de cameraman die de filmopnames maakte liep langzaam langs de schilderijen om ze goed in het beeld te brengen.

Zoals het bij echte kunstenaars ook gebeurt moesten er nog wel handtekeningen gezet worden. Er was een grote cheque gemaakt waar de vier deelnemers hun handtekeningen onder zetten. En natuurlijk ook onder het geluid van de klikkende camera’s. Als afsluiting van deze mooie gelegenheid werd er nog getrakteerd op koffie met gebak. De bedoeling is dat de kunstwerken bij de bewoners aan de balkonrekken komen te hangen ter verfraaiing van de balkons. En wie weet, volgen er nog meer…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *