Beweegtuin Helmond-Oost bijna klaar

De beweegtuin in Helmond-Oost is bijna klaar. Door een financiële bijdrage van de gemeente Helmond kan het laatste deel – een overkapping over de beweegtoestellen – worden gerealiseerd. Initiatiefnemers van de beweegtuin, wijkraad Helmond Oost en Sportvereniging Swift verwachten dat alles in juni klaar is.

De beweegtuin in oost op het terrein van Swift is de vierde in Helmond. In de Leonardusbuurt, Helmond West en bij Vitaliek zijn al langer beweegtuinen. Ze worden intensief gebruikt. De beweeglessen worden georganiseerd door de buurtsportcoach van Jibb+.  “Buiten bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar zorgt ook voor nieuwe ontmoetingen en gezelligheid”, zegt Gerard Feijen van Wijkraad Helmond Oost. “Uit ervaringen blijkt dat we hiermee vooral mensen bereiken die nu niet of nauwelijks sporten, omdat de drempel daarvoor te hoog is.”

Feestelijke opening

De beweegtuin is mede mogelijk gemaakt door subsidies van Kruisvereniging, Rabobank, Steun Welzijnszorg, Coovels Smits en het Ondernemersfonds. Er komt een feestelijke opening. Maar zoals bij zoveel andere activiteiten, moet er rekening gehouden worden met de maatregelen omtrent de coronacrisis. “Hoe we dat precies gaan doen, weten we nog niet. Maar we laten deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij gaan”, zegt Feijen.

In een beweegtuin kunnen inwoners samen bewegen in de buitenlucht (Foto door Jibb+)

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *