De mantelzorg voor iemand met dementie kan behoorlijk zwaar zijn, zowel lichamelijk als emotioneel. Zeker als er veel op jou als mantelzorger neerkomt. Hoe kun je echt tot rust komen en bijtanken, zodat je daarna met hernieuwde energie de zorg en ondersteuning thuis weer op kunt pakken? Hoe is het om de zorg voor je naaste uit handen te geven?

Deze en soortgelijke vragen worden op donderdag 19 september a.s. in het Alzheimer Café Helmond besproken met de heer en mevrouw de Loyer, ervaringsdeskundigen en Leonne Hezemans. Zij is werkzaam in Plezant, logeerhuis voor mensen met dementie.  Daarnaast is er een ruime gelegenheid om gezamenlijk ervaringen uit te wisselen.

Dus ben je benieuwd naar dit thema of heb je andere vragen over dementie? Wil je contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, mantelzorgers of gewoon kennis maken in een ongedwongen sfeer?

Wees dan welkom op donderdag 19 september a.s. in het Alzheimer Café in Helmond.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie, in welke vorm dan ook, te maken heeft. In een ongedwongen sfeer kunt u lotgenoten ontmoeten, informatie krijgen en ervaringen delen. Elke derde donderdagavond van de maand in Zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176, Mierlo-Hout in Helmond.

Als u een bezoek wilt brengen aan het Alzheimer Café kunt u op 19 september zonder aanmelding vooraf langskomen. De entree is gratis. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee, het programma start om 19.30 uur. Na de inleiding is er tijd voor een drankje. Daarna kunt u vragen stellen en in discussie gaan. Rond 21.00 uur, na de afsluiting, is er gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten. Het Alzheimer Café sluit om 21.30 uur.

 

Het Alzheimer Café is bedoeld voor de inwoners van Helmond, Brouwhuis, Elsendorp, Handel,

Helenaveen, Lierop, Lieshout, Mariahout, Mierlo, Mierlo-Hout en Stiphout.

Als u vooraf vragen heeft kunt u contact opnemen met Lies van Houtem, Stichting LEV groep Leven & Verbinden, telefoon 0492 – 59 89 89 (tijdens kantooruren).

Knipsel levgroep

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *