Bestrijding eikenprocessierupsen in Helmond

Bestrijding eikenprocessierupsen

De overlast van eikenprocessierupsen is dit jaar erg groot. Wij hebben dit jaar al 1050 meldingen ontvangen, ten opzichte van 550 meldingen voor het gehele vorige seizoen. Wij doen er alles aan om de rups te bestrijden.

.

Ziet u een nest? Meld dit dan via het meldingsformulier of door te bellen naar 14 0492. Heeft u al een melding gedaan? Dan is dat voldoende. Uw melding staat genoteerd bij de aannemer. Vanwege het grote aantal meldingen kan het langer duren. Dubbel melden is niet nodig.

Manier van bestrijden

gemeente-logoDe eikenprocessierupsen worden bestreden door ze te plukken of weg te zuigen. Dat gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. Er zijn op dit moment drie bestrijdingsteams in Helmond aan de slag die gebruik maken van hoogwerkers die tot 21 meter inzetbaar zijn. Ieder team is in een ander gedeelte van Helmond werkzaam om zoveel mogelijk rupsen en nesten te kunnen verwijderen. Meldingen van eikenprocessierupsen bij speelplekken, scholen en kinderdagverblijven worden met spoed behandeld. Vermijd zelf elk contact met de rupsen en de resten ervan.

Informatie

Meer informatie over de eikenprocessierups en de bestrijdingsmethodes is te vinden op de pagina over de eikenprocessierups en op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Voor gezondheidsvragen kunt op contact opnemen met het GGD via het telefoonnummer 0900 36 86 868.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *