Beste Kerstshow van Nederland 2018

De strijd is gestreden in de verkiezing van De Beste Kerstshow van Nederland 2018. De winnaars zijn donderdag 6 december bekend gemaakt tijdens de officiële prijsuitreiking in Reeuwijk. De verkiezing van de Beste Kerstshow van Nederland wil het niveau van kerstshows in Nederland naar een (nog) hoger niveau tillen en tuincentra stimuleren tot inspirerende shows met aandacht voor elementen als duurzaamheid en klantgerichtheid.

Kerstshows volgens de jury
‘Het is ook dit jaar weer een feestje om de kerstshows in de Nederlandse tuincentra te bezoeken. De bezochte shows zijn sprankelend, vernieuwend, creatief, commercieel, van hoge kwaliteit en gemaakt met liefde en toewijding van personeel. Van een kerstbazaar waar je lekker kunt rondsnuffelen tot een chique warenhuis waar je naar hartenlust woonideeën kunt opdoen; tuincentra zijn ‘the place to be’ met kerst.’

Opvallend dit jaar in de kerstshows: de natuurlijke kerst, veel goud en – heel nieuw – de botanische kerst. Het theaterthema is populair, net als het klassieke kerstthema in rood en groen, soms met wit. Ook is er traditiegetrouw aandacht voor goede doelen, De tuinbranche heeft dit jaar een gezamenlijk goed doel waarvoor in de shows gestreden wordt: de KiKa-Kerstbal, waarvan de opbrengst is voor Stichting Kinderen Kankervrij.

Verkiezing Beste Kerstshow 2018

Van de deelnemende tuincentra zijn er per categorie drie genomineerd door een vakjury, die uiteindelijk één tot winnaar uitroept. Dat gebeurt op grootte van de winkel (niet op grootte van de kerstshow) in de categorieën: klein (tot 5.000 m2), middel (5.000-10.000 m2) en groot (groter dan 10.000 m2).

De beoordeling gaat verder dan alleen de kerstshow. Ook aspecten als toegankelijkheid van de afdelingen, pakgemak van de producten, personeel, sfeer en hospitality tellen mee in het eindoordeel. Winnaars van de Beste Kerstshow doen het allemaal net even beter dan de concurrentie: klanten worden verwelkomd, geholpen, geadviseerd, soms verwend maar hebben uiteindelijk allemaal een fijne en bijzondere shopervaring.

 

Coppelmans Helmond winnaar Beste Kerstshow van Nederland categorie Klein

 

De eerste prijs is gevallen in Helmond. Volgens de jury was de kerstshow van Coppelmans Helmond écht kerst. Het thema is Home sweet home en de show kenmerkte zich volgens de jury door een sfeervolle nostalgie, in fijne trendkleuren, die de woonkamer tot een plek maken waar je echt tot rust  komt. Met kamerplanten als groene hart van de show

Bij Coppelmans Helmond zijn er hoge etalages gemaakt in zwart en bezoekers lopen van hoogtepunt naar hoogtepunt…

Coppelmans Helmond is de winnaar van de Beste Kerstshow van Nederland in de categorie Klein.
Jury: ‘De show is écht kerst, met heel fraaie elementen als een grote zwarte koets. Mooi gedaan, chapeau!’

 

Verkiezing groot succes

 

De verkiezing van De Beste Kerstshow beleeft dit jaar haar vijfde editie. Net als voorgaande jaren is het animo onder tuincentra groot, dat blijkt uit het grote aantal deelnemers. De competitie is een initiatief van tuincentrum-vakblad TuinZaken, in samenwerking met brancheorganisatie Tuinbranche Nederland.

logo coppelmansKlik hier voor meer Coppelmans Helmond

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Herbert

Initiatiefnemer van Ditisonzewijk.nl Optimist, enthousiast, gedreven altijd opzoek naar samenwerking. Samen kunnen we veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *