Watersportdag op Berkendonk:  leerzame dag van plezier en vermaak…

Zaterdag de 22e juli vond er weer het jaarlijks (terugkerende) evenement op Berkendonk plaats. De organisatie was in handen van windsurfing Berkendonk (WSB),  jeugdzeilvereniging Berkendonk (JZB) en de Helmvaarders.  Op het afgezette terrein van de watersport verenigingen op Berkendonk was het een drukte van belang. Ouders met enthousiaste kinderen, instructeurs en leden van de verenigingen, de EHBO en enkele fotografen en cameramensen van de media liepen door elkaar heen. Jules van Delden, secretaris van de WSB had er zijn handen vol aan, maar alles liep goed volgens plan.

Het windsurfgedeelte was druk bezocht en ieder kind had zijn instructeur dus iedereen kreeg ook de volle aandacht die het nodig had. Soms werd er een beetje geworsteld met de planken of de zeilen,  maar dat was niet erg. Iedereen genoot met volle teugen. Op het kano gedeelte van de Helmvaarders was het een weer war van peddels en kano’s. Vooral het geliefde onderwerp evenwicht bewaren had de aandacht die het nodig had. Alle kano’s lagen in een cirkel tegen elkaar aan en de kinderen moesten om de beurt vlug opstaan en over de kano’s lopen die naast elkaar lagen.  Overal klikten de camera’s en mobieltjes van de trotse ouders die maar zoveel mogelijk plaatjes wilden schieten van hun kroost.  Bij de windsurfers kreeg elke deelnemer de bekende vuurdoop: op de plank staan en met gestrekte armen achterover vallen, en zij moesten zo vallen dat zij even geheel onder water verdwenen. Iets wat iedereen met succes in slaagden.

Ik had even een kort gesprekje met Jules van Delden van de WSB over het surfen en hij verteld: “ iedereen die bij ons wil (leren) surfen moet (uiteraard) zwemdiploma A en B hebben en minimaal tien jaar oud zijn. Ons oudste lid is ruim tachtig jaar oud en doet nog fanatiek met ons mee. De kinderen beginnen bij ons met de CWO opleiding. Een cursus die uitleg geeft over alles wat betreft het materiaal. Bijvoorbeeld; hoe moet de houding (vooral van de voeten) van het lichaam zijn? Hoe pak je de mast beet en hoe moet je sturen? Waar let je op met een flinke wind in de zeilen? Alles komt aan bod met als eindresultaat het examen.  Onze vaste stek is hier op Berkendonk en het surfseizoen begint in mei en eindigt in september. We trainen altijd op de zaterdag en iedereen is welkom. Als een kind geen ervaring heeft met surfen is dat geen probleem. Zij beginnen altijd van het begin af aan. En altijd onder begeleiding van een ervaren lid van de vereniging. Soms heeft een kind de lessen gelijk door, soms duurt het wat langer. Ook dat is niet zo belangrijk, we nemen de tijd zolang dat nodig is. Het belangrijkste is dat ze er plezier aan beleven. Als er mensen en kinderen zijn die meer willen weten over deze sport kunnen zij de website bezoeken; www.windsurfingberkendonk.nl of ze komen gewoon een keer kijken op de zaterdag “.

Verslag  van Hans Choufoer

Meer-Rijpelberg-digitaal-wijk-nieuws:
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Rijpelberg
Twitter:  @ditisonzewijk
Google+  Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #Ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!  

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *