Berkendonk afgesloten op de heetste dag van het jaar

Op de heetste dag van het jaar willen de zonaanbidders toch graag aan het water liggen. Maar dat het dan wel wat druk wordt, is een logisch gevolg. Dus zat het er eigenlijk al aan te komen: afgelopen tijd werd de recreatieplas Berkendonk regelmatig gesloten als er te veel mensen kwamen genieten bij het water of op het grasveld. Ook op vrijdag 31 juli was er een stop op bezoekers.

Op vrijdag 31 juli was het volgens de media de heetste dag van het jaar. Dus werd er weer volop gespeculeerd of de Berkendonkse plas op deze dag ook gesloten zou worden als er te veel mensen kwamen. Als wijkreporter ging ik rond de klok van half twee een kijkje nemen om te zien hoe druk het was. Vanuit de verte zag ik al enkele medewerkers van Berkendonk op de toegangswegen staan. Er kwamen regelmatig auto’s aanrijden maar vervolgens werden zij rechtsomkeert gestuurd. Zo ook met de fietsers.

Ik kreeg toestemming om een paar foto’s maken boven bij de reddingsbrigade en zag dat het  erg druk was. En bij een bepaald aantal bezoekers wordt er voor latere bezoekers de toegang geweigerd. Alles ging perfect volgens de regels. Bezoekers hielden zich keurig aan de opgelegde afstand en het was dus spijtig voor de nieuwe bezoekers die geweigerd werden, omdat het anders te druk zou worden. Gelukkig wordt het morgen minder warm en is er weer volop gelegenheid voor een koele duik in het water.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *