Een belofte aan hun kinderen: dit vond op 8 januari in het kasteel van Helmond plaats tijdens een bijzonder evenement. Daar konden de ouders hun kinderen de belofte doen van eeuwige trouw, om voor altijd voor hen te blijven zorgen.

Dit was een initiatief vanuit Duurzaam Ouderschap en een project in opdracht van de gemeente Helmond. Het project werd gerealiseerd door de LEVgroep. Het is een persoonlijke ouderschapsbelofte die de (toekomstige) ouders krijgen bij de verloskundige.

Speciale ambtenaren

Het was een feestelijke ceremonie op het kasteel en werd bevestigd door een speciale belofte-ambtenaar. Liedjesschrijver en kunstenaar Dirk Scheele zorgde voor de juiste stemming met zijn vrolijkste liedjes. Na de ceremonie kregen de ouders een koffertje vol geluk, daar zaten cadeautjes in voor de (jonge) gezinnen. In enkele koffertjes zat ook een “gouden” hart en dat leverde weer een speciaal cadeau op.

De drie speciale ambtenaren waren Jasper Ragetlie, directeur van de LEVgroep, Margreet de Leeuw, directrice van de Zorgboog en Erik Wissink, directeur van Samenwerkingsverband Helmond-Peelland en verbinding met het primaire onderwijs. De echtparen met hun kinderen werden ontvangen in de zaal en daarna per groep van vier echtparen met kinderen naar de trouwzaal gebracht waar er een ambtenaar hen verwelkomde. Er werd gevraagd aan de ouders om de belofte uit te spreken aan hun kinderen: ik beloof altijd jouw ouder te zijn. Er waren ook enkele alleenstaande ouders bij.

Na deze belofte werd er door de ouder(s) en de kinderen een verklaring getekend en daarna ontvingen zij hun koffertjes. Er was een echtpaar met een wel hele bijzondere belofte aan elkaar: zij hadden twee slotjes aan elkaar verbonden en hadden elkaar beloofd om deze na de ondertekening samen in de gracht te gooien. Dat was wel een hele mooie gedachte. En het gebeurde ook echt. Na de ondertekening hielden zij alle vier de slotjes vast en lieten deze in de gracht vallen.

Uiteindelijk werden er door alle ouders en kinderen nog even geproost met champagne en het nieuwe leven kon beginnen. Het was een emotionele en mooie middag die iedereen nog lang zal heugen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *