Beleef Kasteel Helmond in de krokusvakantie

In de krokusvakantie van 5 t/m 10 maart organiseert Museum Helmond allerlei leuke activiteiten in Kasteel Helmond voor alle leeftijden. Speciaal in de krokusvakantie geldt deze actie voor gezinnen en families: 12 jaar of jonger, neem dan gratis een vriendje, vriendinnetje, zusje of broertje mee (max. 12 jaar).

De activiteiten zijn gratis exclusief de toegang tot het kasteel, tenzij anders vermeld. Wat is er zoal te doen?

  • Loop door het kasteel en ontmoet onderweg de kasteelgidsen. Zij vertellen over het eeuwenoude kasteelverhaal van deze bijna 700 jaar oude burcht, de grootste van het land. Te doen dagelijks tijdens openingstijden van 11.00-17.00 uur.
  • Leer meer over het kasteel via spellen en games in de Kasteelgang. Middeleeuwse spellen staan voor kinderen klaar op het binnenplein, ook kunnen ze lekker speuren door de donkere kasteelkelders. Iedere dag tijdens openingstijden.
  • Wandel over de zolder van het kasteel en ontdek wie of wat de grote kasteelbrand heeft veroorzaakt in 1549. Dagelijks te doen en geschikt voor bezoekers vanaf 8 jaar. Reserveren via museumhelmond.nl. De zoldertour is niet gratis toegankelijk, je betaalt hiervoor € 2,50, dit is exclusief een entreekaart voor het kasteel.
  • Speel voorafgaand aan de kasteelzoldertour het bordspel in de torenkamer. Dan ben je goed voorbereid op het bijzondere zolderverhaal. Dagelijks tijdens openingstijden.
  • De verhalenvertelster leest de prachtigste verhalen voor over kastelen, ridders en jonkvrouwen. Op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00-16.00 uur, op 10 maart van 14.00-16.00 uur.
  • Kinderen kunnen hun eigen unieke kasteelmasker versieren. Te doen in het Kasteelcafé, dagelijks tijdens openingstijden.
  • Voor de kinderen: verander in een echte ridder of prinses met middeleeuwse kleding. En vergeet niet een leuke selfie te maken. Dagelijks tussen 11.00-17.00 uur.
  • Beleef het aangrijpende verhaal van 25 vrouwen die op de brandstapel het leven lieten in 1595 in Peelland. Luister naar en leer meer over dit waargebeurde feit in de regionale geschiedenis, tijdens de heksenspeurtocht in de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland. Te doen dagelijks tijdens openingstijden. Vanaf 8 jaar.

Bereikbaarheid en tarieven

Kasteel Helmond is een museumlocatie van Museum Helmond, samen met Kunsthal Helmond. Het eeuwenoude stadskasteel ligt in het centrum van Helmond op circa 10 minuten lopen van station Helmond. Het kasteel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto, je kunt parkeren onder de Kasteel-Traverse, op circa 3 minuten lopen van het kasteel. Ga naar www.museumhelmond.nl voor actuele informatie over openingstijden, prijzen en het activiteiten- en tentoonstellingsprogramma.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Museum Helmond

In het kasteel, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *