Beleef de herfst bij Herfstkasteel Helmond!

Als de blaadjes vallen en de temperatuur weer daalt, is een bezoek aan de grootste waterburcht van Nederland – Kasteel Helmond – een gezellig, leuk en bovenal leerzaam uitje. Bijna 700 jaar aan historie, interessante feiten en wetenswaardigheden liggen hier voor het oprapen. En save this date: van 13 tot en met 20 oktober wordt dit veertiende-eeuwse stadskasteel omgetoverd tot Herfstkasteel Helmond. Een aantrekkelijk activiteitenprogramma, speciaal voor families, gezinnen en liefhebbers van cultureel erfgoed. Tip: opa en opa’s ontvangen 50% procent korting op een entreekaartje in het bijzijn van hun kleinkind(eren).

Tijdens Herfstkasteel Helmond zijn er kasteelgidsen die vertellen over het unieke kasteelverhaal. Je leert meer over de vier adellijke kasteelfamilies die er in de eeuwen woonden: de Van Berlaers, Van Cortenbach’s, Van Arberg’s en Wesselman’s van Helmond. Ook laten zij de je de mooiste en spannendste plekken van het kasteel zien.

Spiksplinternieuwe Theatrale Kasteeltour

Dit jaar is een gloednieuwe activiteit toegevoegd aan het programma: living history in de vorm van de Theatrale Kasteeltour. Zo neemt Jonkheer Wesselman II Van Helmond je bijna 200 jaar terug in de tijd en vertelt hij, al lopend door de kasteelvertrekken, over zijn dagelijks leven op het kasteel, zijn familiegeheimen, zijn bijzondere voorgangers en mag je op bezoek in zijn prachtige woonkamer. Deze tour is geschikt voor alle leeftijden.

Jammie, herfst- en heksenhapjes

Voor de jonge bezoekers staat er ook herfst- en heksenhapjes maken op het menu. Met allerlei lekkernijen kun je de mooiste creaties maken die bijna te mooi zijn om op te eten. Ook kunnen kinderen zich verkleden als ridder of jonkvrouw, een selfie maken in de Ridderzaal en zijn er kasteelspellen en diverse spannende speurtochten te doen door de kelders van het kasteel. Of help mee het zoldermysterie te ontrafelen! Spannend, want in deze tour ontdek je alles over de grote kasteelbrand in 1549.

Heksentoer

In de tentoonstelling ‘Heksenjacht in Peelland’ kunnen kinderen vanaf 8 jaar meedoen met de Heksentoer en aansluitend de speurtocht maken. In deze audiotour luisteren ze naar het aangrijpende verhaal van Heylken. Zij was pas 12 jaar toen ze werd verbrand als heks. Hoe dit kon gebeuren, hoor je in de tour. Ook wordt er ingegaan op heksenprocessen, bijgeloof en toverkunsten. De tentoonstelling geeft aandacht aan het waargebeurde verhaal van de heksenjacht in Peelland in 1595.

Tickets en tarieven

Herfstkasteel Helmond is toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs, je kunt op de dag van je bezoek betalen aan de kassa of online een ticket kopen. Voor een aantal activiteiten wordt een toeslag gevraagd. Ga naar www.museumhelmond.nl voor meer info over het programma, openingstijden en tarieven.

Goed bereikbaar |  Kasteel Helmond is een museumlocatie van Museum Helmond, samen met Kunsthal Helmond. Het kasteel is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer. In de nabije omgeving, kun je (betaald) parkeren. Vanaf station Helmond is het circa 10-15 minuten lopen naar Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Museum Helmond

In het kasteel, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *