Bekende  “beruchte” Helmonder kiest het rechte pad. “Grenswerk Peelland”. Een nieuw initiatief

 

Bekende  “beruchte” Helmonder kiest het rechte pad.

Stief van Bokhoven,  een bekende naam in het Helmondse.  Bekend van zijn tatoeage- werk en de  “club”: Grimereapers  maakte hij vroeger de moeders van vele jongeren angstig voor zijn invloed. Stoer, provocerend, nou niet bepaald  horende bij de lieverdjes van de stad.

Tegenwoordig echter heeft hij een andere kijk op de wereld, die hij ook fier naar buiten draagt.

Met de naam “Jezus” op zijn vest  word hij niet door iedereen serieus genomen.

Stief zelf voelt zich tegenwoordig geroepen om anderen te helpen.  Met alle levenservaring die hij heeft opgedaan kan hij anders kijken naar mensen die uit een gevangenis komen of uit een kliniek als ze ontspoort zijn geraakt in het leven, zo zegt hij zelf.

Onder de naam “Grenswerk Peelland” wil hij mensen helpen.

Hij zegt dan ook een goede samenwerking te zijn aangegaan met diverse hulpverleningsorganisaties  zoals GGZ en het Leger des Heils en hij wil nu officieel als begeleider in een soort van re integratieproject mensen weer op de goede weg helpen. Drugs zweert hij af en de kracht ziet hij in het werken in de natuur, met hout, met schilderen of kunst maken. Samen zoeken hoe we een goede stap voorwaarts maken.

Juist door de ervaringen die hij heeft gehad zal hij cliënten en hulpvragers beter begrijpen en kunnen bereiken, denkt hij.

Hij beschikt over de ruimte in een recreatie-honk achter zijn woning en een werkplaats waar momenteel al mensen actief bezig zijn met houtbewerking.

Over de mensen die hem een “koekwous” vinden zegt hij zelf: Denk wat je denken wil, maar als iemand me nodig heeft dan zal ik die graag helpen.

( kopfoto: Stief in de werkplaats)

houten auto s gemaakt in de werkplaats

houten auto s gemaakt in de werkplaats

Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws-etc..

www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+  Ditisonzewijk

Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk,Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?

Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Joos van Stiphout

Joos van Stiphout: Een stevige vastbesloten dame met een klein hartje en meestal een iets te grote waffel. Goedlachs, maar ook vaak serieus. Een caretaker pur sang. Verslaggever bij Ditisonzewijk Helmond en DIOW TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *