Piet Andriessen Optiek

Piet Andriessen B.V. heeft naast de gewone brillen in allerlei uitvoeringen en prijsklassen nog meer specialismen.

Het betreft veiligheidsbrillen en computerbrillen.
Deze vormen een eigen tak binnen de optiek en we kunnen ons beroepen op tientallen jaren ervaring en veel tevreden klanten.

Alle brillen, veiligheidsbrillen, computerbrillen, zonnebrillen en contrastbrillen voldoen aan de CE-norm en de vereiste Europese regelgeving.

Een goede bril begint met een goede oogmeting en ook de oogdrukmeting voor 40-plussers is bij ons een standaardprocedure.

Waarom oogdrukmeting en hoe kan een hogere oogdruk ontstaan?
Binnen in het oog heerst een bepaalde druk om de vorm van het oog te behouden. Deze druk wordt op peil gehouden doordat er in het oog vocht wordt aangemaakt en afgevoerd met een bepaalde snelheid. Als de afvoerkanaaltjes verstopt raken kan het vocht niet meer met dezelfde snelheid worden afgevoerd, met als gevolg dat de druk stijgt.

Dit is niet meteen merkbaar, het is een sluipend proces dat jaren kan duren. Bij het ontbreken van een regelmatige oogdrukcontrole heeft men niet meteen in de gaten of de oogdruk in orde is. Het risico hiervan is, dat ongemerkt de druk hoger wordt.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Gallez Reply

    Bericht: Hallo dames en heren,
    Ik heb een zonnebril met de originele koker erin en daarin vind ik een gouden label met de naam Jac Andriessen Steenweg 18 Tel 36810 Helmond. zonnebril bedoeld voor het Belgische leger denk ik. Ik wilde weten of het nog mogelijk was om ze te bemachtigen en de jouwe te kopen
    Gallez Jean Claude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *