Il Borgo

Het “Huis met de Luts”

Het pand stamt oorspronkelijk uit ca. 1450 en is na een grote stadsbrand in Helmond tijdens de 80-jarige oorlog in 1587 nagenoeg volledig verwoest. Enkel de kelders van de toenmalige Herberg De Swaen zijn gedeeltelijk bewaard gebleven. Een insciptie boven de voordeur herinnert nog aan die standsbrand “Dit huys sloeg in brant, in den swaen ist wel bicant”. In 1594 is het pand herbouwd. Het huis heeft in de loop der tijd vele functies gehad, er werden koopaktes ondertekend, er heeft een zilversmederij en zelfs een brouwerij in gezeten. De meeste Helmonders kennen het pand nog als Apotheek van Hoeck en later Apotheek Evers.

De laatste jaren zat bakte bakker van Gerwen er de heerlijkste broden en verkocht Coenen er de mooiste serviezen. En nu heeft het pand zijn oorspronkelijke horecafunctie weer terug.

OVER ONS

Passie voor Italië, het land, het eten en zijn inwoners, verliefd geworden op het “Huis met de luts” en een jarenlange ervaring in diverse marketingfuncties hebben geleid tot Il Borgo.

Het idee om achter die smalle klokgevel van het oudste huis van Helmond een geheel nieuw concept onder te brengen, stamt uit het voorjaar van 2009. In de twee jaar tot de opening in juli 2011 werden ruwe schetsen uitgewerkt tot gedetailleerde plannen, die uiteindelijk geleid hebben tot Il Borgo (Italiaans voor Middeleeuws klein stadje of groot dorp).

Op 8 juli 2011 ging het roer om: van een marketing baan naar horecabaas en van communicatiespecialist naar koffie- en thee specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *