Drakenboot Festival Helmond

Een spektakel van water en prachtige boten met kleurig geklede peddelaars, strijd, spanning en sensatie, en dat allemaal rondom het Helmondse kanaal waar de toeschouwers en bezoekers zich kunnen vermaken met een aanbod van marktkramen, straattheater en muziekoptredens: het eerste Drakenboot festival in Helmond.

Op zaterdag 13 en zondag 14 juni 2015 zijn er spannende drakenbootraces op het kanaal in het centrum van Helmond bij het Havenpark. Volgens eeuwenoude Chinese traditie strijden de teams in echte drakenboten om de titels. Aangevoerd door luid tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams naar de finish. Op zaterdag is het de beurt aan bedrijven, op zondag komen buurten, vriendenclubs en verenigingen tegen elkaar uit.

Het parcours van de race is overzichtelijk met een lengte van ± 250 meter, maar elke race van zo’n anderhalve minuut is zwaar en lang genoeg voor een spannende competitie, om te winnen of om te verliezen.

Naast de spannende drakenbootraces zijn er veel attracties: je kunt rondsnuffelen op een wereldmarkt, genieten van leuk straattheater en muziekoptredens, en ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten. En natuurlijk kun je daarbij een lekker hapje eten of ontspannen wat drinken bij de vele standjes. Kortom: een gezellige dag voor jong en oud.

Het Drakenboot festival speelt zich af aan het Havenpark (voormalig Obragasterrein), in hartje centrum van Helmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *