Brand'HuZes

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker.

 

Onder het motto “Opgeven is geen optie” wordt op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot maximaal 6 keer aan toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. Sinds de start in 2006 is jaar op jaar een nieuw recordbedrag aan sponsoring opgehaald. Vanaf de eerste keer van de actie in 2006 wordt 103% van alle sponsorgelden aangewend voor het realiseren van onze doelstelling.

Het afgelopen jaar hebben we met ruim 5.000 mensen, die met deze enorme omzetting van onmacht naar kracht, 13,5 miljoen euro bij elkaar gefietst en gelopen. 2015 wordt de 10e keer en weer willen we, samen met onze vrijwilligers, deelnemers en sponsoren, een waanzinnig mooi eindbedrag halen.

Missie/doelstelling van Alpe d’HuZes?

Alpe d’HuZes bevordert en ondersteunt (wetenschappelijk) onderzoek betreffende kanker onder alle mogelijke vormen, opdat mensen Goed, Gelukkig en Gezond kunnen leven met kanker, en voorts alles wat daarmede in de meest uitgebreide zin des woords verband houdt en daartoe bevorderlijk kan zijn.

Het antistrijkstokbeleid

Alpe d’HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid. Alleen daardoor kunnen we garanderen dat 100% van het ingezamelde geld ook daadwerkelijk ten goede komt aan het onderzoek naar de bestrijding en preventie van kanker. Belangrijk uitgangspunt is dat de Stichting Alpe d’HuZes absoluut zuiver en integer handelt met betrekking tot de grote verantwoordelijkheid die we hebben ten aanzien van onze kankerpatiënten en sponsoren.

Waar gaat het ingezamelde geld naar toe

Het geld dat door de deelnemers van Alpe d’HuZes is ingezameld besteden wij aan projecten die uiteindelijk de grootst mogelijke voordelen opleveren voor patiënten die kanker hebben, of het in de toekomst krijgen.
Het Alpe d’HuZes/KWF-fonds wordt voor verschillende doelen gebruikt. Wij gebruiken niets van uw geld om het evenement zelf te organiseren. Dat wordt allemaal door de deelnemers en de vrijwilligers zelf gedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *