Baken Basisschool

Veilig op avontuur 

Op avontuur betekent voor ons dat je uitdagingen die op je weg komen aangaat, dat je bereid bent om iets te proberen ook al weet je niet zeker of het werkt, dat je het lef hebt om iets spannends te ondernemen. Hiervoor moeten we keuzes maken , ook al weten we niet altijd zeker of deze positief uitpakken. Fouten maken mag en is onoverkomelijk op de zoektocht naar manieren om het onderwijs op onze school  beter te maken. Door op avontuur te gaan zullen we van elke ervaring groeien. Onderwijs staat voor groei!

Een fijne onderwijs omgeving stimuleert om op avontuur te gaan, ondersteunt en helpt bij de uitdagingen en maakt dat het veilig voelt om spannende dingen te ondernemen. We worden sterk gevormd door de mensen om ons heen. Om het avontuur aan te kunnen gaan hebben we het nodig dat de mensen om ons heen ons steunen, aanmoedigen als het spannend wordt, onze ambities serieus nemen, mee werken aan elkaars ambities en vooral bij fouten of mislukkingen troosten en meekijken waar het de volgende keer anders moet. Zo creëren we een plek waar je veilig op avontuur kan!

Voor de kinderen realiseren wij:
Een omgeving die groei stimuleert: een veilige plek waar je ambities worden gekoesterd, waar er plaats is voor je persoonlijke doelen en waar ook waardering is voor het helpen en ondersteunen van elkaars doelen. Waar er mensen zijn die je helpen om deze doelen te stellen en je aanmoedigen doelen te bereiken. Een omgeving met anderen die helpen als je hulp nodig hebt, die je aanmoedigen als het er op aan komt en die een mislukking of fout accepteren als een belangrijk leermoment, fouten zijn er om van te leren.

Van kinderen verwachtten wij:
Dat ze lef tonen, initiatief nemen en doelen stellen. Dat ze daarnaast anderen serieus nemen in hun doelen, meehelpen, ondersteunen en aanmoedigen. Dat ze fouten, van zichzelf en anderen, accepteren en gebruiken om van te leren. Dat ze (op)groeien en zichzelf ontwikkelen.

Voor de ouders realiseren wij:

Een omgeving die groei stimuleert: een veilige plek waar je ambities als ouder worden gekoesterd, waar plek is voor je persoonlijke ontwikkeling als ouder van je eigen kind en waar waardering is voor daar waar je helpt met het opvoeden van andere kinderen. Waar er professionals zijn waar je je vragen, twijfels en verwachtingen kan bespreken ten aanzien van je kind, waar je gehoord wordt in jouw kennis over je eigen kind.

Van ouders verwachtten wij:
Een betrokken rol naar hun eigen kind, als supporter, ondersteuner en op momenten trooster. Een open houding, zonder vooroordelen, naar de visie van de professional en de bereidheid om in gesprek te blijven over de ontwikkeling van je eigen kind.

Voor de medewerkers realiseren wij:
Een omgeving die groei stimuleert: een veilige plek waar je ambities als medewerker worden gekoesterd, waar plek is voor je persoonlijke doelen en waar waardering is voor je rol in het ondersteunen van de doelen van een ander. Waar er mensen zijn die je helpen met het stellen van je doelen, die hoge verwachtingen hebben je ondersteunen en supporteren. Waar ook gezamenlijke doelen worden gesteld, waar ieder zich aan verbonden voelt. Een omgeving waarin je niet wordt afgerekend op een fout, maar fouten worden omarmd als belangrijke leermomenten.

Van medewerkers verwachtten wij:
Dat ze lef hebben en hoge doelen stellen voor zichzelf en zich verbinden aan organisatiedoelen. Dat ze voor kinderen, ouders en collega’s belangrijke voorbeelden zijn ten aanzien van die veilige houding.  Dat ze onbevooroordeeld naar kinderen kunnen kijken, hun initiatieven zien en ondersteunen. Dat ze met een open houding, zonder vooroordeel, luisteren naar ouders en de professionaliteit van ouders wat hun eigen kinderen betreft accepteert.  Dat ze bereid zijn fouten te maken en fouten accepteren als belangrijke leermomenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *