• ||||||||||

Vorig jaar werd het al bekendgemaakt: twintig procent van de Helmondse bevolking doet op enige wijze vrijwilligerswerk. Ook bij de LEVgroep kan men rekenen op hulp van vele vrijwilligers. Natuurlijk worden deze af en toe zelf in het zonnetje gezet.

Dinsdag bracht de redactie van Ditisonzewijk een bezoekje aan Wereldkeuken De Braak, waar door de LEVgroep een delegatie vrijwilligers vanuit Stadsleerbedrijf waren uitgenodigd voor een lekkere maaltijd.

Vrijwilligers uit de afdelingen ‘Zorg en Gemak’ en ‘Automaatjes’ waren speciaal uitgenodigd als bedankje voor al hun inzet in het afgelopen jaar.

De vrijwilligers werden hartelijk welkom geheten door LEV-medewerkers Sharviene Ines, Ilona Middel en Aukje Elbers, die ervoor zorgden dat het de gasten aan niets ontbrak.

Na de maaltijd werden de drie dan ook hartelijk bedankt door een van de gasten, Peter van de Broek, die vertelde dat vrijwilligerswerk vrijwillig was, en dat ze er niet voor beloond hoefden te worden. ‘Maar we hebben allemaal toch erg genoten van het lekkere eten, hartelijk bedankt,’ eindigde hij zijn korte toespraak.

Zorg en Gemak vrijwilligers

Vrijwilligers van Zorg en Gemak worden ingezet bij inwoners van Helmond, die zelf niet fysiek of psychisch in staat zijn om te wassen en/of strijken, de maaltijd te verzorgen, om boodschappen te doen en of ter begeleiding bij bezoek aan de specialist.

Automaatjes 

De Automaatjes vervoeren met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Zo kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin.

Wil je informatie over vrijwilliger worden bij de groep Zorg en Gemak, mail dan naar zorgengemak@levgroep.nl of bel voor informatie naar 0492-520803

Wil je informatie over vrijwilliger worden bij Automaatje, mail dan naar anwbautomaatjehelmond@levgroep.nl of bel Sharviene Ines op 0492-751735.

Ook op de website van de LEVgroep vind je meer informatie.

Foto’s Mario Coolen, Ditisonzewijk.nl


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *